Omnibus prik

Lars Henrik Andersen bliver konstitueret dekan på ST

Lars Henrik Andersen, der er professor og tidligere institutleder på Institut for Fysik og Astronomi, bliver konstitueret dekan fra 15. februar. Han skal lede ST frem mod en eventuel opdeling i to fakulteter.

Lars Henrik Andersen bliver konstitueret dekan på ST fra 15. februar. Foto: Lars Kruse.

Præsentationen af den konstituerede dekan kommer efter, at rektor Brian Bech Nielsen i går meldte ud, at han ønsker at dele ST op i to. På den baggrund annoncerede nuværende dekan Niels Chr. Nielsen, at han fratræder som dekan for fakultetet med virkning fra 15. februar.

LÆS OGSÅ: Rektor vil have ST delt op i to fakulteter. Dekan Niels Christian Nielsen stopper

I stedet indtræder Lars Henrik Andersen som konstitueret dekan for ST. Det skriver Science and Technology på deres medarbejderside.

Lars Henrik Andersen er professor i atomfysik og har tidligere været institutleder på Institut for Fysik og Astronomi fra 2011 til 2018. Han trådte tilbage for at hellige sig sin forskning, men har indvilliget i at stå i spidsen for ST i den videre proces frem mod en eventuel deling i to fakulteter.

Medarbejderne har mulighed for at blive klogere på det videre forløb den 19. februar, hvor Lars Henrik Andersen sammen med rektor vil præsentere baggrunden for forslaget om at dele ST i to. Det sker på et medarbejdermøde i Aulaen fra 14.30 til 15.30. hvor der også vil blive lagt op til en drøftelse af processen, kan man læse på ST's medarbejderside.

Mødet bliver streamet, så ansatte uden for Aarhus også kan følge med.

Lars Henrik Andersen bliver konstitueret dekan på ST (scitech.medarbejdere.au.dk)