Omnibus prik

Rektor vil have ST delt op i to fakulteter. Dekan Niels Christian Nielsen stopper

Rektor Brian Bech Nielsen vil dele ST op i to fakulteter. Dekan Niels Christian Nielsen har på den baggrund valgt at fratræde.

Rektor Brian Bech Nielsens begrundelse for at dele fakultetet op i to selvstændige fakulteter er blandt andet det nuværende fakultets størrelse.

”Science and Technology er et stærkt fakultet, men det er også et meget stort og meget bredt favnende fakultet. Der er dobbelt så mange ansatte som på hvert af de tre øvrige fakulteter, og fakultetet spænder over mange geografier og forskelligartede aktiviteter,” forklarer rektor i en nyhed på medarbejdere.au.dk.

Brian Bech Nielsen har ikke en færdig plan for den videre proces i forbindelse med delingen, så hvordan de faglige snit bør lægges, skal nu diskuteres blandt ledelse og medarbejdere. 

Vender tilbage til professorat

Niels Chr. Nielsen kommer ikke til at deltage i den proces - i hvert fald ikke i rollen som dekan, da han har valgt at fratræde sin stilling for at vende tilbage til sit professorat.

”Jeg har naturligvis drøftet sagen indgående med rektor og respekterer udspillet om at dele fakultetet op i to. Det er en meget omfattende proces, men også et opgør med den struktur, som jeg har stået i spidsen for. Derfor er jeg heller ikke den rigtige til at føre processen videre, og jeg har besluttet at træde tilbage med virkning fra den 15. februar 2019, og overlade ledelsen til andre,” siger Niels Chr. Nielsen i nyheden på medarbejdere.au.dk.

Rektor: Aarhus Universitet bør gå fra 4 til 5 fakulteter (medarbejdere.au.dk)