Træk din gamle sweater på: AU skruer ned for varmen
Fremover skal temperaturen være 21 grader i alle AU’s bygninger i efterårs- og vintermånederne. Nogle steder vil det betyde et fald på 3-4 grader. Målet er at mindske klimabelastningen fra varmeforbruget. Og at lande inden for Arbejdstilsynets anbefalinger om en temperatur på 20-22 grader.
I sidste uge faldt temperaturen i Danmark fra godt 10 grader ned under køleskabstemperatur. Men det er ikke den eneste gode grund til at finde sweateren frem fra garderobens gemmer:
Fremover vil AU nemlig holde en fast temperatur på 21 grader i alle universitetets bygninger i efterårs- og vintermånederne. Og nogle steder betyder det, at universitetet skruer en anelse ned for radiatoren.
Skal modvirke global opvarmning
Tiltaget er en del af AU’s klimahandleplan, som blev vedtaget tidligere i år og skal bidrage til at universitets klimaaftryk i fremtiden bliver mindre.
LÆS OGSÅ: Aarhus Universitet skal være CO2-neutralt i 2040
Så hvis du sidder og skutter dig lidt på kontoret i december måned, kan du måske varme dig ved tanken om, at for hver grad temperaturen sænkes i en bygning, bliver universitetets varmeforbrug i bygningen i gennemsnit mindst tre procent mindre.
LÆS OGSÅ: Færre flyveture skal give AU’s klimamålsætning luft under vingerne
Derudover sikrer den faste temperatur også, at varmen i AU’s bygninger lander inden for Arbejdstilsynets anbefalinger om, at temperaturen under normale klima- og arbejdsforhold ligger på 20-22 grader ved stillesiddende arbejde.