Anne Sofie Christensen: Selvarrangeret praktik

Anne Sofie Christensen læser til bygningsdesigningeniør og var i efteråret 2014 på selvarrangeret praktik hos virksomheden IEN Consultants i Kuala Lumpur, Malaysia.

Grafik: Astrid Reitzel

Mit mål med at rejse: Jeg ville gerne udvikle mine tekniske sprogkundskaber, øge mit kendskab til branchen og styrke min internationale profil.

Mine erfaringer indtil nu: Det har været en kæmpe oplevelse både arbejdsmæssigt og personligt. Alene det at skifte studierne ud med et arbejde har været spændende, men også det at arbejde i en helt anden kultur, hvor der er en anden arbejdsmoral. Personligt har det været en styrke, for det giver hård hud at stå på egne ben i et fremmed land med en anderledes kultur. Jeg arbejdede med energisystemer og klimaberegninger, og da klimaet i Malaysia er helt anderledes end i Danmark, skulle jeg også benytte den teori, jeg havde lært hjemmefra, på en helt anden måde. Det var både lærerigt og besværligt.  

Mit bedste råd: Træk på alle de ressourcer, du kan finde på AU. Søg al den hjælp, du kan få – og spørg! Jeg fik ikke den store hjælp til at finde bolig hjemmefra – hverken fra firmaet eller fra AU. Men da jeg kom derned, hjalp min chef mig, da jeg stod i en ret presset situation. Jeg forestiller mig, at et større firma eller et firma, som oftere har udenlandske praktikanter, måske har en fast procedure i forhold til at hjælpe med bolig. Det var også svært at få legater, så gå i gang i god tid.

Det har været svært: Det er hårdt, når man løber ind i problemer og ikke kender lovgivningen eller kulturen.

Det har været fedt: Man møder en masse fantastiske mennesker, og vi havde mulighed for at tage på småture og opleve andre dele af Asien. Man får en masse erfaringer både som menneske og rent fagligt.