Sisse Enderlein: Selvarrangeret praktik

Sisse Enderlein læser international virksomhedskommunikation og engelsk og rejste i juli på selvarrangeret praktik hos rejsebureauet Travelbird i Amsterdam, Holland.

Grafik: Astrid Reitzel

Mit mål med at rejse: Den personlige udfordring og så at få noget udenlandserfaring på CV’et. Jeg kom ikke afsted på min bachelor, så det er fedt at kombinere praktik med udlandsophold på kandidaten.

Mine erfaringer indtil nu: Man kommer langt med at være proaktiv, komme med idéer og tage initiativ. Jo mere du presser på for at få ansvar, jo større råderum får du. Her står jeg efter eget ønske for social media-strategien. Så meget kan man selv forme, og man ved en masse fra studiet. 

Mit bedste råd: Jeg gjorde mig tilgængelig på flere fronter. Lagde mit CV i AU’s jobbank, andre jobbanker og sider for jobsøgende. Jeg kontaktede AU’s koordinatorer og medarbejdere i de virksomheder, jeg gerne ville i praktik hos. Og jeg tilmeldte mig relevante facebookgrupper og researchede på nettet. Jeg tilbød også at rejse til Amsterdam, så de firmaer, jeg søgte praktikplads hos, kunne møde mig personligt. Jeg tror, det hjalp mig at vise engagement, og at jeg var villig til at gøre noget ekstra.

Det har været svært: Alt det praktiske. At udfylde skemaer korrekt og få dem underskrevet af de rigtige personer. At finde et sted at bo, søge legater, indberette til Skat, flytte adresse og registrere sig i et nyt land. Det tager tid og energi. Når det så er sagt, så skal man ikke lade sig skræmme af alt det praktiske, for man får så meget ud af opholdet både fagligt og personligt, at det opvejer det.

Det har været fedt: Det er helt vildt fedt at komme til et nyt land og lære det at kende. I rejsebureauet, hvor jeg er i praktik, er der over 700 medarbejdere fra alle mulige lande. Det er helt vildt interessant og fedt at udfordre mig selv og prøve de ting af, jeg har lært på studiet.