Omnibus prik

Ekstraordinært milliontilskud skal sætte skub i coronarelateret forskning

Regeringen vil give et ekstraordinært tilskud på 50,3 millioner kroner til forskningsprojekter, der kan fremme behandlingen af patienter med coronavirus. Samtidig opfordrer regeringen myndighederne til at hastebehandle coronarelaterede forskningsprojekter.

Arkivfoto: Jesper Rais/AU Foto

Uddannelses- og Forskningsministeriet er lige nu i dialog med landets universiteter og sundhedsmyndigheder for at få identificeret relevante forskningsprojekter, der kan bidrage til at fremme behandlingen af patienter med coronavirus eller bidrage til at fremme kapaciteten i sundhedsvæsenet, som i denne tid er under pres.

Forskningsansøgning på fast forward

Regeringen er parat til at yde et ekstraordinært tilskud på 50,3 millioner kroner til den slags coronarelaterede forskningsprojekter. Samtidig opfordrer regeringen myndighederne til at hastebehandle coronarelaterede forskningsprojekter. 

”Hvis nogle af vores dygtige forskere kan nå frem til resultater, der kan gavne behandlingen af patienter eller bidrage til, at vi udnytter kapaciteten i sundhedsvæsenet bedst muligt, så skal vi benytte os af det hurtigst muligt. Derfor åbner vi for den her særlige mulighed, så relevante forskningsprojekter kan få finansiering til deres forskningsprojekter uden om de normale ansøgningsprocesser, som kan tage op til ni måneder,” siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Forskere fra Rigshospitalet vil afkorte tid i respirator

Ministeriet nævner som eksempel et konkret forskningsprojekt fra Rigshospitalet, hvor forskerne vil gennemføre kliniske forsøg, der potentielt kan afkorte tiden i respirator med mindst et døgn. Dette vil ikke alene gavne den enkelte patient, men også kapaciteten i sundhedsvæsenet. 

Det er uddannelses- og forskningsministeren, der uddeler midlerne i samråd med sundheds- og ældreministeren og med bistand fra sundhedsmyndighederne under Sundheds- og Ældreministeriet.