Omnibus prik

Sportssommeren 2024: Hep på AU-studerende ved EM, VM og OL

En række studerende ved Aarhus Universitet deltager over sommeren ved forskellige internationale mesterskaber. Du får her overblikket, så du kan heppe på de studerende.

Alberte Kjær Pedersen (t.v.) og Anne-Marie Rindom (t.h.) er blandt de studerende fra AU, som skal repræsentere Danmark ved OL til sommer. Foto: Lars Møller / Team Danmark

Artiklen er opdateret 28. juni 2024.

Sommeren 2024 byder på en lang række sportsbegivenheder, og studerende fra Aarhus Universitet er repræsenteret med studerende fra AU Elitesport ved alt fra VM i strandhåndbold til De Olympiske Lege.

De studerende er tilkoblet Dual Career-programmet AU Elitesport. Her får du overblikket over, hvem der skal dyste i hvad – og hvornår. Vi opdaterer løbende artiklen med resultater.

Omnibus udgiver over sommeren en række portrætter om dem, som formår at jonglere elitesport og universitetsuddannelse, og som denne sommer skal deltage ved et af de store internationale mesterskaber. 

U-23 EM i kajak

Julie Borup Olsen repræsenterer Danmark i kajakken, når U-23 EM afholdes i Slovakiet 27.-30. juni. Til dagligt læser Julie Borup Olsen jura på Aarhus Universitet

EM-kvalifikation i kvindefodbold

Det danske landshold i kvindefodbold skal forsøge at kvalificere sig til EM 2025, som afholdes i Schweiz. De to sidste kvalifikationskampe spilles 12. og 16. juli.

Frederikke Thøgersen, som læser statskundskab på Aarhus Universitet, skal bidrage til kvalifikationen.

VM i triathlon

Alberte Kjær Pedersen og Oscar Gladney repræsenterer 14. juli Danmark på mixstafetten i triatlon når VM afholdes i Hamborg.

Oscar Gladney studerer til daglig erhvervsøkonomi på AU.

Alberte Kjær Pedersen satte sidste år sit studie på odontologi på pause for at jagte de sportslige drømme. Hun skal desuden også konkurrere individuelt 13. juli.

VM i orienteringsløb

Når VM i orienteringsløb afholdes i Skotland 12.-16. juli, er en studerende fra Aarhus Universitet også repræsenteret.

Her er det Andreas Bock Bjørnsen, som skal konkurrere på den internationale scene i Edinburgh. Andreas Bock Bjørnsen læser til daglig medicin på Aarhus Universitet.

EM i maratonkajak

Den polske studieby Poznan danner rammerne, når EM i maratonkajak afholdes 25.-28. juli.

Her er Anne-Sofie Winther udtaget til at repræsentere Danmark. Anne-Sofie Winther studerer til daglig agrobiologi på AU. 

Studenter VM

Studenter VM afholdes i år i forskellige lande.

Christian Farstad, som til daglig læser medicin på AU skal repræsenterer Danmark fra kajakken, når studenter verdensmesterskaberne for kanosport afholdes i Portugal 21.-24. august.

Oscar Gladney konkurrerer ikke bare ved det almindelige VM i Triatlon, men også i Polen ved studenter verdensmesterskaberne for triatlon 30-31. august.

Her skal Thomas Jon Kristensen også konkurrere i vandet, på cyklen og i løbeskoene. Han studerer til daglig medicin på Aarhus Universitet. 

OL

Når De Olympiske Lege til sommer afholdes i Paris mellem 26. juli og 11. august, er det med deltagelse af en del elitesportsudøvere fra AU.

Alene under sejlads er der fem AU-elitestuderende, som konkurrerer om guldet i fire forskellige discipliner.

Olympisk guldvinder fra 2021, Anne-Marie Rindom, forsvarer sin olympiske titel i bådklassen ILCA 6. I januar vandt sejleren sin femte VM-guldmedalje med en sejr i New Zealand. Til daglig læser Anne-Marie Rindom idrætsvidenskab. Hun er nomineret til Kulturministerens Idrætspris 2024.

Søstrene Johanne og Andrea Isaksen Schmidt deltager begge i bådklassen 49erFX. Johanne Isaksen Schmidt læser kemiteknologi, og Andrea Isaksen Schmidt læser maskinteknik på AU.

Mathias Bruun Borreskov skal heller ikke blot bruge sommerferien på at læse til det kommende semester på maskinteknik. Han skal nemlig også til Paris og jagte sportslige resultater i Nacra 17-klassen.

Daniel Nyborg konkurrerer ved OL i klassen 49er. Når Daniel Nyborg har konkurreret i Paris, begynder han på kandidaten i mekanik på AU.

Også på det danske landshold i kvindehåndbold er AU godt repræsenteret. Kristina Jørgensen, Emma Friis og Anna Opstrup Kristensen skal bidrage til Danmarks færd ved De Olympiske Lege. 

De tre læser henholdsvis Strategic Communication, international virksomhedskommunikation i engelsk og sundhedsteknologi på Aarhus Universitet.

Endelig skal Alberte Kjær Pedersen også repræsentere Danmark ved Olympisk Triatlon (1.500 m svømning, 40 km cykling, 10 km løb).

Artiklen opdateres løbende med begivenheder, kvalifikationer og resultater.


Resultater

VM i strandhåndbold

Verdensmesterskaberne i strandhåndbold blev afviklet i år 18.-23. juni i Pintang, Kina. Det danske kvindelandshold gik helt til semifinalen, hvor de blev slået ud af Tyskland, som vandt verdensmesterskabet. Danmark blev nummer fire.

På kvindelandsholdet finder man Maria Krogh Holm, som studerer nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet ved siden af håndboldkarrieren.