Omnibus prik

Anne-Marie Rindom vinder Kulturministerens Idrætspris

For sin exceptionelle præstation i sejlsport gennem årene modtager OL-guldvinder og AU-studerende Anne-Marie Rindom Kulturministerens Idrætspris. Med prisen følger en pengegave på 100.000 kroner.

Foto: Lars Møller/ Team Danmark

Udover OL-medaljer i bronze og guld og flere EM- og VM-titler på trofæhylden kan ILCA 6-sejleren og AU-studerende i idrætsvidenskab, Anne-Marie Rindom, nu også tilføje Kulturministerens Idrætspris til samlingen.

Prisen blev ledsaget af en pengegave på 100.000 kroner og blev overrakt af Kulturminister Jakob Engel-Schmidt, der begrundede overrækkelsen med følgende ord:

”Anne-Marie Rindom er en af Danmarks fremmeste atleter – bare se hendes resultater ved VM, OL og meget andet. Men hun er ikke kun en god atlet. Hun er også en rollemodel for talenter inden for sejlsport og for kommende eliteatleter i det hele taget. Anne-Marie Rindom besidder nemlig en stærk vindermentalitet, som er meget imponerende, og som kan bruges i mange sammenhænge – og så bliver det ikke mindre imponerende af, at hun også sideløbende læser idræt på Aarhus Universitet. Jeg ser frem til at følge hende og alle vores andre dygtige atleter ved OL senere på sommeren”, fremgår det af Kulturministeriets pressemeddelelse.

Prisen gives hvert år til en elitesportsudøver, forening, forsker, leder, træner m.v., som inden for det pågældende år har leveret en exceptionel præstation eller indsats inden for idrættens verden.

Blandt de andre nominerede til prisen var idrætsforsker Mette Hansen fra AU og Skole OL.

Fanebærer til OL i Paris

Den 26. juli er dagen, hvor den olympiske flamme tændes i Paris, og samtidig dagen, hvor Anne-Marie Rindom skal forsvare sin olympiske titel, som hun sikrede sig under sidste OL i Tokyo 2020 (afholdt i 2021).

Elitesejleren Anne-Marie Rindom er OL-favorit og studerende på AU, og så har hun det bedst med at have én bold i luften ad gangen (fra 2021)

Og netop til den indledende OL-parade skal Anne-Marie Rindom sammen med håndboldspiller og OL-guldvinder Niklas Landin bære den danske fane. Som noget helt særligt til årets OL foregår paraden ikke inde på et stadion, som den plejer, men i stedet langs Seinen, hvor tilskuere kan følge med på sidelinjen, mens atleterne sejler igennem den franske hovedstad.  

OL-chef de mission for Dansk Idrætsforbund, Søren Simonsen, der har udpeget de to atleter som fanebærere, skriver i en pressemeddelelse følgende:

”Vores fanebærere til OL i Paris kan fremvise nogle helt fantastiske meritter fra sportens allerøverste hylde. Både Niklas og Anne-Marie har inden for hver deres disciplin vundet OL-guld og været kåret til verdens bedste, så rent sportsligt er det svært at stille med stærkere kandidater”.

Korrekturlæst af Charlotte Boel