TEMA: Eksamenspres

Eksamen kan få hjertet til at galoppere og sveden til at pible hos langt de fleste studerende, mens det for mange måske også kan knibe med motivationen, når der skal terpes. B.S. Christiansen giver sine bedste råd til, hvordan du klarer dine eksamener, en ph.d.-studerende giver råd til, hvordan du styrer din trang til overspringshandlinger, en studerende med 42 eksaminer bag sig og en forsker i mindfulness giver dig her tips til at klare eksamen uden stress.

Grafik: Louise Thrane Jensen

B.S. Christiansen: Læg en eksamensplan, og hold den – og lad være med at tåge rundt i byen

B.S. Christiansen er tidligere jægersoldat, men har, siden han lagde militæruniformen på hylden, beskæftiget sig med coaching og mentaltræning. Han har med egne ord arbejdet med menneskelig udvikling og elite i mere end 40 år og rådgiver både erhvervsledere og elitesportsudøvere. Her får du hans bedste råd til, hvordan du klarer dine eksamener.

Undgå eksamensstress: 5 råd fra en mindfulness-forsker

I AU’s studielivsundersøgelse fra 2017 svarer 38 procent af de studerende, at de altid eller ofte oplever stærke symptomer på stress i eksamensperioden. Symptomerne tæller tilbagetrukkethed, hjertebanken, ondt i maven, muskelspændinger, nedtrykthed, rastløshed, vanskeligheder ved at slappe af, hovedpine, angst og søvnløshed. Vi har derfor spurgt forsker i mindfulness, Lone Fjorback, om hendes bedste tips til at undgå eksamensstress.

Når jeg ud til grænserne for min kunnen?

Egentlig skulle Omnibus’ studenterreporter sidde bøjet over bøgerne, men først satte han sig for at undersøge, hvordan han kan blive bedre til at læse til eksamen. Han spurgte en ekspert i læring, B.S. Christiansen og tre studerende. Og det handler om at forholde sig kritisk til, om man når ud til grænserne for sin kunnen.

Snyd din hjerne til færre overspring

Du sætter dig til tasterne for at skrive din eksamensopgave. Men pludselig virker det altafgørende at tage opvasken først. Og at tjekke nyheder. Og at købe ind. Overspringshandlingerne står ofte i kø i eksamensperioden. Den gode nyhed er, at de ikke nødvendigvis er spild af tid, siger ph.d.-studerende i psykologi, Helena Grøn Kähler. Faktisk er de naturlige og nødvendige i det moderne samfund

Studerende efter 42 eksaminer: Her er mine bedste råd

Amalie Stokholm er ph.d.-studerende og i gang med sin 17. eksamensperiode på AU. Her får du hendes bedste råd til, hvordan du kommer levende gennem eksamensperioden.