Tidligere studerende: ”Det er aldrig kedeligt med en underviser, der kan finde på at bryde ud i sang”

Brian Bech Nielsen fortæller, at han savner at undervise, og tidligere studerende beskriver ham da også som en meget levende underviser.

Selvom vi er helt tilbage i 2005, dengang ph.d.-studerende i fysik og inano Jakob Arendt Rasmussen læste på sit andet år, husker han tydeligt underviseren Brian Bech Nielsen, som underviste i kvantemekanik hele efterårssemestret.

- Han var meget levende, det er aldrig kedeligt med en forelæser, der kan finde på at bryde ud i sang, og det kunne Brian. Han var altid i godt humør, velvidende at det, han underviste i, var meget abstrakt.

Brian Bech Nielsen kunne finde på at gå på efter en pause med at råbe: ”I feel good!”

- På den måde fik han samlet opmærksomheden og lukket ned for pausesnakken på en ret effektiv måde, fortæller Jakob Arendt Rasmussen, der også beskriver ham som en ”vildt god formidler” og et behageligt menneske.

- At forelæse på den måde, som Brian gjorde, kan man kun gøre, hvis man er Brian, slutter han.

Omsorgsfuld underviser

At Brian Bech Nielsen ikke var bleg for at bryde ud i sang midt under en forelæsning, har chefkonsulent i dekanatet på Science & Technology Jens Holbech også oplevet.

- Han kunne godt stille sig op og synge en hel sang a cappella. Det tog os med storm, og han kan jo faktisk godt synge.

Jens Holbech havde Brian Bech Nielsen som underviser i faget faststoffysik tilbage i 1990’erne og beskriver ham også som en omsorgsfuld underviser.

- Hvis nogen ikke havde været til forelæsningerne et par gange i streg, kunne han godt finde på at spørge i pausen, om alt nu var, som det skulle være med vedkommende, eller om der var noget, vi kunne hjælpe med.

- Jeg husker ham også som en utrolig engageret underviser, der var velforberedt og frygtelig gerne ville have, at vi skulle have noget ud af forelæsningerne. Han var en god formidler, man kunne mærke, at han havde tænkt over, hvordan man skulle præsentere stoffet, og jeg tror heller ikke, at han brugte de samme slides flere gange. Han turde vise noget af sin person, så man fik indtryk af manden bag.