Omnibus prik

Vis mig dit hjemmekontor: Judith Leighton

Judith Leighton er it-supporter ved Aarhus BSS og yder lige nu support i forbindelse med de ph.d.-forsvar, der i den kommende tid skal foregå online. Det sker fra et alt for lille havebord i stuen for fuld musik.

Grafik: Astrid Reitzel, foto: privat

Serie:
Vis mig dit hjemmekontor

Vi ser alt for lidt til hinanden på AU i øjeblikket.

Derfor tager vi på en online tour de chambre hos gode AU-kolleger, der byder indenfor på deres hjemmekontor.

Må vi også se dit?

Beskriv din hjemmearbejdsplads: Hvor i dit hjem arbejder du?

Jeg arbejder i stuen. Vores hus er ikke så stort, og vi har kun en kontorplads ovenpå, så jeg har valgt at lave min kontorplads herinde, fordi min kone og jeg begge skal tale meget i telefon i løbet af dagen. 

Som I kan se, er det en meget rustik kontorplads, som jeg har fået sat op. Vi har kun et enkelt skrivebord i huset, så jeg har været nødt til at improvisere lidt, og derfor bruger jeg vores havebord, der måler cirka 50 x 50 cm. Det er ikke så optimalt, men det er en langt bedre løsning end at sidde med min bærbare i sofaen.

Jeg tror, at nogle har en forestilling om, at hvis man arbejder med it, så har man selvfølgelig alt udstyret derhjemme. Sådan er det ikke for mig, men det betyder ikke, at jeg ikke er vild med gadgets og elektronik. Tværtimod – I kan tro, at jeg bruger en del af min løn på det :-)

Hvordan har du det med at arbejde hjemmefra?

Jeg har det rigtig svært med at arbejde hjemmefra. Når jeg er på arbejde på AU, foretrækker jeg altid at komme ud til medarbejdere, der har brug for hjælp. Jeg oplever, at de fleste føler sig mere trygge med personlig betjening og med at drøfte deres it-problemer ansigt til ansigt. Samtidig giver det dem muligheden for at sætte ansigt på mig, og mig på dem, så vi ikke bare er 'dem i enden af telefonen eller e-mailen'. Så lige nu er det svært for mig, at al kommunikationen foregår digitalt.

Hvilke arbejdsopgaver ligger på dit skrivebord lige nu?

Lige nu er jeg i gang med at hjælpe med support til de kommende ph.d.-forsvar, som selvfølgelig også skal foregå digitalt. Jeg sørger for, at alle involverede lærer streaming-mulighederne at kende, og at deres udstyr fungerer, som det skal. Det er vigtigt for både mig og dem, at de føler sig trygge, når de skal præsentere deres forsvar. Ellers hjælper jeg også med de mange andre henvendelser, vi får for tiden. 

Nævn en ting, eller del et tip, som gør en forskel på din hjemmearbejdsplads eller for din hjemmearbejdsdag: 

At lytte til musik. Det er vigtigt for mig at kunne koble af ind imellem i løbet af en travl arbejdsdag. For mig hjælper det enten at lytte til noget, der giver mig ro og hjælper mig til at koncentrere mig, eller – når jeg er træt – noget, der giver mig energi. Det er også med til at forhindre følelsen af ensomhed, der sætter sig hurtigt, når man er lukket inde.

Hvad savner du mest fra dit AU-kontor, som du ikke fik taget med hjem/ikke kunne tage med hjem? 

Jeg savner mit store skrivebord, hvor der er plads til mere end en enkelt skærm, plus god plads til at bevæge musen. Men jeg savner mest at kunne dele både grin og frustrationer med mine kollegaer og bare at kunne smile til hinanden over vores skriveborde.

Serie:
Vis mig dit hjemmekontor

Vi ser alt for lidt til hinanden på AU i øjeblikket.

Derfor tager vi på en online tour de chambre hos gode AU-kolleger, der byder indenfor på deres hjemmekontor.

Må vi også se dit?