Vis mig dit hjemmekontor: Michael Munch

Michael Munch, der er marketingpartner på AU, kæmper lidt med at skaffe sig arbejdsro med tre børn på 0, 3 og 6 år hjemme på matriklen. Men hørebøffer med støjreduktion er vejen frem! Selvom han aldrig har været stor fan af hjemmearbejde, synes han egentlig, at det er ret hyggeligt at se sine kollegers børn, kæledyr og morgenhår.

Grafik: Astrid Reitzel, foto: privat

Serie:
Vis mig dit hjemmekontor

Vi ser alt for lidt til hinanden på AU i øjeblikket.

Derfor tager vi på en online tour de chambre hos gode AU-kolleger, der byder indenfor på deres hjemmekontor.

Må vi også se dit?

Beskriv din hjemmearbejdsplads: Hvor i dit hjem arbejder du? 

Jeg arbejder lidt over det hele. Vi har tre børn hjemme på 0, 3 og 6 år, så for os handler det om at skabe rum til os alle. Vores yngste er kun 12 uger gammel, så min kone er hjemme på barsel med ham, men hun tager også en kæmpe del af slæbet med de to storesøstre. For at være helt ærlig er jeg vildt imponeret over hendes overskud og indsats med at skabe en god hverdag for børnene – det fortjener hun virkelig et kæmpe skulderklap for. Selvom jeg selvfølgelig hjælper til, hvor jeg kan.

Vi har fundet ud af, at vi bliver nødt til at have nogle faste rutiner og nærmest børnehave-agtig skemaplanlægning for at tingene kan fungere for os alle sammen. Derfor starter vi dagen med morgensang efterfulgt af en lille times tegning og lektier for de to piger, mens jeg tjekker mails og arbejder ved vores 'krea-bord'.

Vi bor heldigvis i et stort hus, så jeg har indrettet et midlertidigt kontor i den ene ende af huset, hvor jeg kan arbejde under lidt mere fredfyldte forhold :-) Lige p.t. overvejer jeg – efter inspiration fra en god kollega – at hente min computerskærm og dockstation på kontoret for at gøre hjemmearbejdspladsen lidt mere 'normal'.

Hvordan har du det med at arbejde hjemmefra?

I udgangspunktet er jeg ikke super glad for at arbejde hjemme. Da jeg var studerende, fungerede det bedst for mig at tage på læsesal, hvor der var noget liv og aktivitet frem for at sidde derhjemme. 'Heldigvis' er der også masser af liv og aktivitet herhjemme nu – og jeg har fundet ud af, at man kan lave rigtigt mange ting fra hjemmekontoret. Onlinemøder fungerer rigtig fint, og det er egentlig også lidt hyggeligt at se mine kollegaers børn, kæledyr, hjem og morgenhår.

Hvilke arbejdsopgaver ligger på dit skrivebord lige nu?

Jeg har en række forskellige opgaver liggende p.t., men det, der fylder mest, er klart optimering af AU’s rekrutteringskampagne. Selvom vi arbejder hjemme, så kører kampagnen videre, og vi arbejder hele tiden på at optimere budskaber, medier og kanaler.

Vi er også ved at kigge på en større analyse af, hvordan den unge målgruppe afkoder vores budskab og Aarhus Universitets nye kampagnekoncept. Følelsen af at være 'gammel' er desværre en arbejdsskade, når man, som jeg, arbejder med rekruttering af 17-23-årige.

Nævn en ting, eller del et tip, som gør en forskel på din hjemmearbejdsplads eller for din hjemmearbejdsdag:

Kaffe. Masser af kaffe. Og mine hørebøffer med noise cancelling :-)

Hvad savner du mest fra dit AU-kontor, som du ikke fik taget med hjem/ikke kunne tage med hjem?

Det helt oplagte er jo at sige mine fantastisk søde kollegaer. Dem savner jeg, men heldigvis ses vi jo en masse i det virtuelle for tiden.

Men jeg savner faktisk også det at være på uni. Mærke stemningen. Det store fællesskab. At alle på en eller anden måde er i gang med at blive klogere. De grandiose rammer og bygninger, der i min optik gør AU til verdens flotteste campus. Alt det savner jeg at opleve dagligt.

Serie:
Vis mig dit hjemmekontor

Vi ser alt for lidt til hinanden på AU i øjeblikket.

Derfor tager vi på en online tour de chambre hos gode AU-kolleger, der byder indenfor på deres hjemmekontor.

Må vi også se dit?