Omnibus prik

Vis mig dit hjemmekontor: Marianne Glasius

Marianne Glasius er lektor ved Institut for Kemi og nyder i disse dage udsigten til lyngbakker og islandske heste. Men hun savner sit laboratorium med analyseudstyr, blandt andet et nyt massespektrometer, som netop var blevet installeret kort før nedlukningen.

Grafik: Astrid Reitzel, foto: Søren Berg Glasius

Serie:
Vis mig dit hjemmekontor

Vi ser alt for lidt til hinanden på AU i øjeblikket.

Derfor tager vi på en online tour de chambre hos gode AU-kolleger, der byder indenfor på deres hjemmekontor.

Må vi også se dit?

Beskriv din hjemmearbejdsplads: Hvor i dit hjem arbejder du? 

Jeg arbejder på hjemmekontoret ved siden af min mand, der i forvejen arbejder hjemme et par dage om ugen. Jeg sidder med udsigt til en græsmark, lyngbakker og skov, og det er dejligt, når man kigger op fra computeren og kan se en flok islandske heste løbe rundt i solskinnet. Jeg går også tur hver dag i naturen, hvilket giver frisk luft og positiv energi. 

Hvordan har du det med at arbejde hjemmefra?

Jeg har det generelt fint med at arbejde hjemmefra, og normalt plejer jeg at have en hjemmearbejdsdag om ugen til at fordybe mig i skriveopgaver og spare på transport. Men når det er over så lang tid som nu, savner jeg selvfølgelig den daglige kontakt med studerende og kolleger. En del opgaver har taget længere tid end normalt, f.eks. undervisning, der pludselig skulle omlægges til online-forløb, hvor vi bl.a. har lavet virtuelle laboratorieøvelser og ekskursioner. Hjemmearbejdet giver dog stadig mulighed for fordybelse, og det er hyggeligt at holde pauser sammen med familien i løbet af dagen. Vores børn på henholdsvis 17 og 21 år er også hjemme, og vi kommer tættere på hinandens hverdag i denne periode.

Hvilke arbejdsopgaver ligger på dit skrivebord lige nu?

Den første uge gik mest med omlægning af undervisning og projekter. De fleste studerende i forskningsgruppen laver projekter, som involverer laboratoriearbejde, så der blev brugt en del tid på at ændre planer, så de kan afslutte som planlagt. Det er godt at se, at tingene også for de studerende kører mere roligt efter den første lettere kaotiske uge. Nu har jeg desuden selv fået mere tid til at arbejde med dataanalyse og skrivning af artikler. Lige nu arbejder jeg på artikler om luftforurening i Kina samt humane eksponeringsstudier sammen med kolleger fra bl.a. folkesundhedsvidenskab.

Nævn en ting, eller del et tip, som gør en forskel på din hjemmearbejdsplads eller for din hjemmearbejdsdag:

Det giver mig et godt fokus, hvis dagen kan starte med de mest udfordrende arbejdsopgaver, som kræver koncentration og dybdetænkning. En gåtur midt på dagen er forfriskende, så man derefter bedre kan få løst eftermiddagens opgaver.

Hvad savner du mest fra dit AU-kontor, som du ikke fik taget med hjem/ikke kunne tage med hjem?

Ud over studerende og kolleger savner jeg mit laboratorium med analyseudstyr. Vi har netop fået installeret et nyt massespektrometer, som vi lige var kommet i gang med at bruge. Så jeg glæder mig til, vi kan komme tilbage og arbejde videre med dette – samt alle de andre spændende projekter.

Serie:
Vis mig dit hjemmekontor

Vi ser alt for lidt til hinanden på AU i øjeblikket.

Derfor tager vi på en online tour de chambre hos gode AU-kolleger, der byder indenfor på deres hjemmekontor.

Må vi også se dit?