TEMA: Vis mig dit kontor

Hen over halvandet år fra foråret 2017 til julen 2018 har Omnibus kigget ind gennem nøglehullerne på en lang række AU-ansattes kontorer - og et enkelt køkken og en stald. Læs eller genlæs billedreportagerne her og få stillet din nysgerrighed.

Lars Bo Nielsen

Lars Bo Nielsen er dekan på Health. Derudover er han også stor Tintin-fan og kan berette om, hvordan man kan lære at komme til tiden, når man flytter fra København til Aarhus.

Asser H. Thomsen

En ligrøver i spritlage, to par højskaftede gummistøvler og en gennempløkket plakat er blot et udpluk af de nipsgenstande, man finder på retsmediciner Asser H. Thomsens kontor.

Lars Henrik Schmidt

Der sidder en venstresnoet mand i et tårn på DPU i Emdrup og filosoferer over højresnoede skabninger. Over menneskets og andre levende væseners bærende konstruktion. Idéhistoriker og filosof Lars-Henrik Schmidt tænker dybt deroppe i tårnet, men han har trods alt ikke siddet der konstant gennem de seneste fire årtier, selvom han 7. september i år kan fejre 40-års jubilæum.

Irina Kazankova og Hans Henrik Hansen

De mødte hinanden i Skt. Petersborg, hvor hun byggede komponenter til atomubåde, atomkraftværker og rumraketter, og han skrev sin ph.d.-afhandling. Sød musik og to børn opstod, og sammen tog de til Danmark, hvor begge fik job ved det nuværende Institut for Forretningsudvikling og Teknologi i Herning. 20 år senere deler ægteparret Irina Kazankova og Hans Henrik Hansen stadig kontor.

Christina Munk

Maskiningeniør og lektor på Ingeniørhøjskolen Christina Munk omgiver sig kun med det nødvendige. Men dykker man ned i hendes lomme, vil man opdage, at hun er medlem af en særlig klub. Og en ret skarp en af slagsen.

Peter Sunde

Peter og Ulven er godt stof i medierne. Ulven, fordi den atter er at finde i den danske natur. Seniorforsker Peter Sunde fra Institut for Bioscience i Rønde fordi han følger i dens fodspor. Her handler det nu mest om Peter og kontoret på Kalø Hovedgård ved Rønde.

Helle Colding Seiersen

Helle Colding Seiersen tjekker sin telefon midt om natten for sidste nyt om OK18-forhandlingerne. Som fællestillidsrepræsentant for HK’erne på AU optager de en stor del af hendes tid. Det samme gør de lokale lønforhandlinger. Og så skal jobbet som international koordinator jo også passes.

Tobias Wang

En videnskabsmand sat op med tape på en stålreol, en smalriflet fløjlsskjorte henslængt over en stol og en madonna i støvede farver med en tarvelig træsplint boret ind der, hvor Jesusbarnet skulle sidde ved hendes bryst. Professor Tobias Wang forsøger at finde ham i en flettet kurv, der står på bordet. Men Frelseren er blevet væk. Hvilket ikke ser ud til at tynge professoren synderligt.

Steffen Krogh

Lektor i germanistisk sprogvidenskab Steffen Krogh læser mange af sine bøger bagfra – fra højre mod venstre – og færdes hjemmevant i ellers lukkede, ultraortodokse jødiske miljøer. Han er nemlig en af verdens førende jiddisch-forskere og taler det gamle jødiske sprog flydende.

Dorte Hagen Jensen

Skrivebordet er fyldt med klassiske analyser af Bach og Beethoven. Men når studielektor i musikvidenskab Dorte Hagen Jensen sætter sig bag trommesættet, er det rockrytmer, hun hamrer mod trommeskindet.

Dorte Laustsen

Dorte Laustsen har været glasvasker på AU i over 20 år og sørger for, at de glas og kolber, der benyttes i laboratorierne i Bartholinbygningen på Institut for Biomedicin, er pinligt rene. En proces, der kan tage op til tre dage.

Michelle Braganza

Michelle Braganza er bidt af historie og ville vise en god ven de dele af Aarhus Universitet, der blev bombet under 2. Verdenskrig. Efter besøget nappede hun en kop kaffe og en kage i Det Kgl. Biblioteks kantine. Da hun havde tygget af munden, søgte hun job i kantinen – og blev ansat som konditor få dage senere.

Anna Louise Dolan Plaskett

 

Anna Louise Dolan Plaskett er teamleder for Arts’ ph.d.-administration og medlem af AU’s bestyrelse. Og så er hun gennemnørdet fan af tv-serien Robin of Sherwood. Og ja, hun har danset med hovedrolleindehaveren Jason Connery. Ja, hans far hedder Sean.

Preben Clausen

 

Preben Clausen kigger på fugle, og så forsker han i optimal forvaltning af vådområder.

Johnny Laursen

 

Han har en tavle på sit kontor, hvor han tegner tidslinjer, et arkivskab, hvor han gemmer sine papirer og et stort spejl foran hvilket, han hurtigt kan binde et slips. Dekanen på Arts er i kontrol med det meste på sit kontor. Men også kun det meste.

Lene Hornbæk Holm

 

Karrieren som forsøgsmus eller -rotte er kort og ender brat i en gul spand med påskriften ’risikoaffald’. Men inden det kommer så vidt, kan musene og rotterne være heldige at blive passet af Lene Hornbæk Holm, der er dyrepasser på Aarhus Universitet og har ansvaret for tusindvis af mus og rotter.

Carsten Bagge Laustsen

Hvem havde forestillet sig, at det ret hypede begreb 'dansk hygge' finder et formfuldendt udtryk på et kontor hos en lektor, der bruger de fleste af sine vågne timer på at studere terror? Og på at forstå baggrunden for de utallige former for vold, som mennesker udøver mod mennesker af eksempelvis politiske, etniske eller religiøse grunde?

Tobias Sandfeld

Tobias Sandfeld blev i sommer uddannet som biolog fra AU, og havde allerede da papir på en ansættelse som ph.d.-studerende i en forskningsgruppe på Institut for Bioscience i Århus.

Lotte Sørensen

Siriuspatruljen er nærmeste nabo, sommertemperaturerne er under frysepunktet, og en riffel er fast følgesvend, når lektor ved Arctic Research Centre, Lotte Sørensen, er på feltarbejde på forskningsstationen Zackenberg Marin i Nordøstgrønland.

Anne Mette Lykke

Seniorforsker Anne Mette Lykke holder til på Institut for Bioscience i Silkeborg, men feltområdet er Afrika. Det kan ses på hendes kontor, hvor man finder sæbeklumper, en hellig mands håndskrevne profeti og en særdeles blæret kalender.

Brian Bech Nielsen

1. september 1977 begyndte en ung håbefuld mand fra Holstebro sine studier på Det fysiske Institut på AU. I dag 40 år senere er han her stadig. Han holder til på rektorkontoret på Nordre Ringgade i Aarhus.

Dirk Leonhardt

Det er 30 år siden, Dirk Leonhardt kom til Danmark fra Tyskland for at arbejde som tekniker i centrallaboratoriet på det nuværende Institut for Odontologi og Oral Sundhed. I dag er han leder af laboratoriet, men han har ikke sluppet det håndværk, det er at lave eksempelvis kroner, broer, tandproteser og implantater. Og så sidder han på koden til et pengeskab, der kunne få Egon Olsen til at lægge en plan.

Birte Poulsen

Lektor i klassisk arkæologi Birte Poulsen har kontor i Nobelparken, men tager så tit, det er muligt, på udgravning i Halikarnassos i Tyrkiet og Nemi i Italien. Når hun rigtigt skal forske, tager hun til Rom og omgiver sig i ugevis med tusindvis af bøger.

Niels Olof Bouvin

Lektor Niels Olof Bouvin har de seneste syv år været bidt af pastelfarvede ponyer, hvilket ikke er noget, man behøver at gætte sig til under et besøg på hans kontor på Institut for Datalogi.

Inger Anneberg

 

Inger Anneberg fra Institut for Husdyrvidenskab i Foulum har ikke gået den lige akademiske vej. I 1981 blev hun uddannet journalist og har gennem mange år arbejdet på blandt andet Østjyllands Radio, TV Båndværkstedet og P1. Men så tog hun en master i sundhedsantropologi, som førte til en ph.d. og siden en stilling som postdoc.

Thomas Ehler og Karsten Nymann Pedersen

 

De to systemadministratorer Thomas Ehler og Karsten Nymann Pedersen har delt kontor de seneste fem år. De er meget forskellige, men er dog helt enige om, at det der med at indrette sig hyggeligt på kontoret er lettere overvurderet.

Derek Beach

 

EU-forsker Derek Beach er på grund af sin evne til at forklare komplekst stof på en forståelig måde en ofte benyttet kilde, når journalister skal have formidlet de seneste meritter i europæisk politik. Han er en meget afholdt underviser blandt sine studerende. Og så er han en internationalt anerkendt forsker, der indtil for nylig rejste 60-70 dage om året for blandt andet at undervise ph.d.-studerende i sine egne forskningsmetoder rundt om i verden.