Rus - uden promille

Alkohol er den sociale glidecreme, lyder det fra en studerende. Men introugen er ganske friktionsløs på DTU, hvor de kører russere ind på studiet med en promille på 0. På AU er alkohol ikke afskaffet, men reglerne er strammet op - og Ceres Top kan erstattes af Cocio kakaomælk.

I tvivl om studiet?

I så fald er du nok ikke den eneste. Faktisk er det tæt på hver tredje studerende i Danmark, der springer fra studiet. Her kan du læse Omnibus' tema om studietvivl fra i vinter: Hvornår skal man skal give drømmeuddannelsen en chance mere - og hvornår skal man slå op med sit studie?

Sidssygt gode studiepladser

  • Sindssygt gode studiepladser

AU med internationale briller

Vil du have en pille - eller måske bare et godt råd?

De er ikke til at komme udenom. Eksamenerne. Læs her, hvordan anonyme eksamener skal forhindre diskriminering, om et eksamenspres der for nogen bliver så stort, at de tager præstationsfremmende midler i brug, om de måske lidt for mange 12-taller, der deles ud - og ikke mindst en masse råd til at komme godt igennem eksamensperioden.

Politik på AU

Lokalpolitik, som er helt tæt på din hverdag: Hvert år er der valg på AU. Tre politiske studenterforeninger stiller vanligvis op og kæmper om din stemme - for at repræsentere dig i studienævn, akademiske råd og AU's bestyrelse. Her forsøger de at præge beslutninger og debatter om uddannelse og forskning, både på AU og i Danmark generelt. Læs mere om studenterforeningerne og univalget:

Krænkelseskultur

Landet over har debatten raset om, hvornår bestemte udklædninger er okay – og hvornår de er helt yt. Også på AU, hvor det i studiestarten sidste år skabte stor polemik, at en studerende klædte sig ud som Obama.

Velkommen til Aarhus Universitet!

Foto: Martin Gravgaard

Ny på AU - og måske en smule forvirret?

Her har vi samlet en stak artikler fra din universitetsavis om studielivet på AU.

God studiestart!

Æd dig ind på AU - bid for bid

AU kan være lidt af en mundfuld. For hvad er et studienævn, en dekan og et fakultet egentlig? Og hvad betyder VIP, TAP og akademisk kvarter? Her får du AU serveret i mundrette bidder, så det bliver nemt at overskue, hvordan universitetet er bygget op.

Det kan også være svært at finde rundt i AU's mange bygninger og snoede parkstier.

  • AU Bygningskort viser dig, hvor alle kantiner, fredagsbarer, læsepladser, auditorier, biblioteker og meget mere befinder sig.
  • Kortet kan du også finde i bunden af Mitstudie.au.dk, hvis du logger ind. Her finder du også links til dit skema, beskrivelser af dine fag, eksamenstilmelding, dine karakterer og meget mere.
  • AU Find – fås også som app. Her kan du finde en hvilken som helst bygning (og medarbejder) på AU.

Foto: Colourbox

Er du til salg?

Din opmærksomhed er guld værd. Det mener mange fagforeninger i hvert fald. De betalte ved sidste års studiestart op til 300.000 kroner for at få adgang til studerende på Arts og BSS i deres første dage på studiet - og i nogle tilfælde for, at tutorerne skulle tale pænt om dem.

AU på den grønne gren: Ud med plastikkrus og printerpapir?

Klima, miljø og bæredygtighed er på alles læber. Også på AU diskuteres det, hvordan universitetet bliver lige så grønt som plænen i uniparken. AU holdt i foråret en bæredygtighedskonference, hvor deltagerne foreslog alt fra afskaffelse af plastikkrus i kantinen, til at forskere ikke skal flyve til konferencer inden for Europas grænser – og bestyrelsen arbejder på en bæredygtighedsstrategi.

Hvor får du hjælp?

Har du brug for hjælp? Vil du klage over en karakter? Har du mistet en af dine nærmeste? Kæmper du med ensomhed? Kærestesorger? Eller har du tabt overblikket over dit studieliv? På AU er der hjælp at hente, også anonymt:

Tjek også AU's side Vi siger fra, som skal gøre det lettere for dig at få hjælp, hvis du oplever grænseoverskridende adfærd på AU.

Iværksætteri på samlebånd

Pressefoto: Sebastian Kjær, TechSavvy Media

Kan man være studerende og iværksætter på samme tid? Ja, lyder svaret fra syv AU-studerende, som har taget turen fra idé til direktør. Nu vil AU gøre det endnu nemmere med en iværksætterfabrik.

Hvad er Omnibus?

Omnibus er Aarhus Universitets avis. 

Vi bringer løbende uafhængig journalistik og nyheder til AU's studerende, medarbejdere og andre interesserede på omnibus.au.dk.

Gå ikke glip af nyt fra Omnibus:

  • Følg os på Facebook
  • og Twitter: @OmnibusAU
  • Eller skriv dig op til vores nyhedsbrevTip os - eller ram selv tasterne

Nogle af vores bedste artikler er baseret på tips fra studerende.

  • Send os et tip på omnibus@au.dk, hvis der er noget, du synes, vi skal skrive om.

Du kan også selv ramme tasterne og skrive et debatindlæg om stort og småt på AU, i studielivet eller uddannelsessystemet.

Debat i Omnibus:

De mest populære uddannelser på AU

Nice to knowww.

Ud over Omnibus.au.dk er der en række andre sider, der er gode at kende på AU:

Foreningsliv på AU

AU er ikke kun slid og slæb på læsesalen. Her er også et hav af foreninger, som leger med alt lige fra radio til løb i parken: