Randi, ville du vælge et etårigt speciale?

Jeg ville da gerne have mere tid til mit speciale, men ikke på bekostning af tredje semester. Det er faktisk det bedste semester, jeg har haft i løbet af hele min studietid.

Foto: Maria Randima.

Muligheden for at komme i gymnasiepraktik på tredje semester har gjort mine jobmuligheder bedre. Og de fag, jeg fulgte samtidig med, har givet mig nogle fagdidaktiske redskaber, jeg ikke ville være foruden.

Derudover er kandidaten jo i forvejen ikke særlig lang, og hvis man så skal sidde i to hele semestre med specialet, så er det begrænset, hvor meget undervisning man i det hele taget har på sit hovedfag.

Hvis man laver fagdidaktisk speciale, kan jeg godt se, man vil kunne inkorporere praktikken, men jeg skriver et teoretisk speciale om metaforer, så det ville ikke fungere.

Derudover er jeg måske heller ikke den bedste til at sidde helt alene med mine ting, så et år ville være lang tid. Jeg kan godt lide at få input fra nogle undervisere. Det er jo dem, der ved noget om faget.

Randi Osmann, spansk og religion. Skriver speciale om varmemetaforer på spansk og dansk. Valgte profilfag på tredje semester med kurser i didaktik og indlagt praktik på et gymnasium.