God stil på menuen i Herning

En grundig anmeldelse kræver sin research. Så Omnibus’ to anmeldere satte maveskindet under voldsomt pres og spiste sig gennem en stor del af det brede sortiment hos kantinen i AU Herning.

Martin Attermann i rød t-shirt og Søren Hoppe foran deres rov i kantinen hos AU Herning. Som de seriøse anmeldere, de er, valgte de at smage på samtlige af kantinens tre varme retter og salatbaren for at kunne give Omnibus’ læsere en dækkende beskrivelse af kantinen. Foto: Anders Trærup
Foto: Anders Trærup
Foto: Anders Trærup
Foto: Anders Trærup
Foto: Anders Trærup

Anmeldt af: Martin Attermann, studerende på iNANO, og Søren Hoppe, ingeniørstuderende

Mad: Ingen af os har før været på AU Herning, men det er et flot campus, og i forhold til, at vi besøgte kantinen i eksamenstiden, var der overraskende meget liv. Kantinen har et godt udvalg med sandwich i flere størrelser, salatbar og hele tre varme retter: kylling i karry, bøf bearnaise med fritter samt frikadeller med kartoffelsalat. Passende portioner, der blev øst op af en kok i hvidt kokketøj. God stil.

I researchens navn smagte vi på alle de varme retter. Vinderen blev kylling i karry. Masser af kylling, godt krydret og med gulerødder, peberfrugt og løg. Retten kunne godt have haft mere power, men styrken kunne man justere med en chilisauce. Igen god stil.

Frikadellerne var også virkeligt gode og velsmagende og slet ikke fede. MEN kartoffelsalaten trak ned. I stedet for den traditionelle creme fraiche-dressing var kartoflerne vendt i en krasbørstig eddikedressing, der overdøvede de andre smagsnuancer. Ærgerligt.

Hakkebøffen var godt gennemstegt uden at være tør, men desværre havde kantinen været lidt for rundhåndet med saltbøssen. Bearnaisen smagte godt med en god balance mellem fedme og syre. Vi er dog usikre på, om den er rørt fra bunden. Den smagte i hvert fald som K-Salats bearnaise. Fritterne var salte og slatne.

Salatbaren tog kegler med sine friske råvarer. Intet var blevet blødt, og så var der hele otte eddiker og olier at vælge imellem. En fræk detalje. Også udbuddet af drikkevarer var godt i form af både sodavand, juice, smoothies og gratis koldt vand.

Selv om de varme retter lagde en god bund, måtte vi – i researchens tegn – kaste et kritisk blik på dessertudbuddet. Her faldt den ellers så velassorterede kantine igennem med kun to kager: kanelstang og klassisk chokoladekage med glasur. Det er ikke nok. Kage er noget af det, vi bruger flest penge på i kantinen. Kagerne smagte OK. Ikke jysk OK, bare almindeligt OK. Kaffen kom fra en automat og var tilpas stærk og rund i smagen med fint mælkeskum på toppen. Dog uden latte art – et AU-logo i mælkeskummet havde været prikken over i’et.

Stemning: Det virker som en kantine, hvor man mødes både for at være social og for at arbejde. Her er højt til loftet, lyst, hvidt og stilrent – men ikke hyggeligt på samme måde som i Matematisk Kantine, som den ene af os foretrækker. Det er muligt at sidde udenfor, hvor der både er kunst, grønt og en udtørret sø at kigge på.

Pris: Rimelige priser over hele linjen. 33 kr. for en varm ret er helt fair. 16 kroner for kaffe og kage er også helt i orden.

Konklusion: Vi kunne nemt være landet på fire stjerner, for kantinens udbud var rigtig godt. Det er fornemt med hele tre varme retter at vælge imellem, og priserne er rimelige. Men den gennemtrængende eddike i kartoffelsalaten, den salte bøf og de kedelige fritter trækker ned. Og så er der strafpoints for det lille kageudvalg. Stemningen får derimod topkarakter. Den livlige stemning på campus til trods for eksamensperioden, de lækre omgivelser og kokkens hvide hue er alt sammen med til at gøre kantinen til et sted, hvor man gerne vil være.

 


Karakterskala:

Mad: 1-5 Omnibus-logoer

1: Adr!
2: Frokosten glider kun lige ned
3: Ikke nogen kulinarisk oplevelse, men maden lukker munden på en knurrende mave
4: Glade smagsløg!
5: Mums! Her kommer jeg gerne igen …

Stemning: 1-3 Omnibus-logoer

1: Kedeligt/koldt/overfyldt/mennesketomt
2: Fint nok, men ikke vildt spændende
3: Hyggeligt – gid, at frokostpausen aldrig sluttede!


Er du brødflov, og har du kritiske smagsløg?

Så kan du blive kantineanmelder for en dag for Omnibus.

Du skal være studerende eller ansat på Aarhus Universitet og gerne madglad og madinteresseret, men som minimum skal du gå op i muligheden for at få et godt, veltillavet måltid mad på AU til en fair pris. Vi anmelder både maden og stemningen i kantinen.

Skriv til omnibus@au.dk