Salatbaren i fokus hos humanisterne

Fordommene om humanisterne kom i spil, da de to kantineanmeldere René Bærentsen og Søren Amstrup besøgte Nobelparkens kantine. De var generelt tilfredse, men fik en kedelig gang boller i karry.

René Bærentsen (gul T-shirt) og Søren Amstrup holdt sig ikke tilbage, da de skulle prøve Nobelparkens kantine. »Det er sjældent, jeg dræber en kantinebuffet så hårdt,« grinede Søren Amstrup. Foto: Maria Randima.
Foto: Maria Randima.
Foto: Maria Randima.
Foto: Maria Randima.

Anmeldt af: René Bærentsen og Søren Amstrup, der begge studerer molekylærbiologi på 3. semester.

Maden: Normalt slår vi vores folder i kemisk og matematisk kantine, men vi påtog os gladeligt opgaven at vurdere kantinen i Nobelparken. Vi blev mødt af en flot salatbar med spændende og forskellige salater, store sandwiches med forskelligt fyld, frikadeller, tærte og dagens retter: boller i karry og gullaschsuppe. Herudover var der et bredt udvalg af forskellige drikkevarer, frugt og kager.

Vi prøvede lidt forskelligt for at have det bedst mulige vurderingsgrundlag. Det blev til boller i karry, en laksesandwich, tranebærjuice, en cookie, en hindbærsnitte – og så kunne ingen af os dy os for at prøve den indbydende salatbar, der ikke skuffede.

Laksesandwichen er stor. Brødet er hjemmebagt og bastant, men godt. Det var dog ikke ultrasprødt, hvilket man heller ikke kan forvente, når det skal stå så længe. Og så var der godt med fyld, og laksen var lækker. Det var en meget mættende sandwich.

Deres boller i karry var dog ikke helt så imponerende. Risen var smattet og overkogt. Sovsen var ufarlig, og krydderniveauet var ikke prangende. Men den var hæderlig, og det var boller i karry, som vores mødre ville være glade for. Den var bare ikke 38 kroner værd. Havde den været noget billigere, ville det være mere acceptabelt.

Salatbaren var derimod en succes. Der var fem forskellige salater at vælge mellem, derudover var der også forskellige toppings og dressinger. Det hele så friskt ud, og der var brugt gode råvarer. Dog var der ingen skilte, så man måtte gætte sig til, hvad der var i salaterne. De var imidlertid velsmagende og mættende, selvom man ikke altid kunne gætte, hvad man spiste. Sagt med vestjysk forbehold smagte det rigtig godt.

Og så kom fordommene om humanisterne også i spil, da vi konstaterede, at salaten har fået den mest prominente plads i kantinen, mens dagens ret var gemt bagved – salater er godt, men boller i karry og frikadeller skal de ikke have.

Selvom hovedretterne var mættende, skulle det ikke holde os fra også at prøve udvalget af kager. Som selvudnævnt snitte-entusiast gik René ombord i hindbærsnitten med et kritisk øje. Den var lidt blød og meget sammensmeltet, så smagene kommer på én gang. Niveauet var lidt under bagerstandarden, men ikke meget. Uden tvivl en god snitte. Cookien tjekkes med et knæk – den er ikke blød. Selvom det er en smagssag, foretrækkes den blødere. Den var fin, og der er ikke sparet på det gode – chokoladen. Derudover var den økologiske tranebærjuice velsmagende, og der var gratis vand.

Prisen: Priserne for salat, drikkevarer, sandwich og kage var som andre steder og helt fair. Men filmen knækker ved 38 kr. for den lune ret – det var den simpelthen ikke værd.

Stemningen: Der er pænt, lyst og åbent. Selvom der er meget aktivitet, kan man sagtens sidde og snakke uforstyrret. Udsigten til auditoriet og de fine udendørsarealer er noget mere tiltalende, end hvad vi er vant til. Og så er placeringen god og central.

Konklusion: Generelt har de en god forståelse for, at man vil have noget for pengene. Salaten er alle pengene værd – og man bliver mæt. Mæthed er vores ven. Det er det vigtigste som studerende. Men deres boller i karry gør, at det er svært at komme helt op at ringe.

 

Karakterskala:

Mad: 1-5 Omnibus-logoer

1: Adr!

2: Frokosten glider kun lige ned

3: Ikke nogen kulinarisk oplevelse, men maden lukker munden på en knurrende mave

4: Glade smagsløg!

5: Mums! Her kommer jeg gerne igen …

Stemning: 1-3 Omnibus-logoer

1: Kedeligt/koldt/overfyldt/mennesketomt

2: Fint nok, men ikke vildt spændende

3: Hyggeligt – gid, at frokostpausen aldrig sluttede!


Er du brødflov, og har du kritiske smagsløg?

Så kan du blive kantineanmelder for en dag for Omnibus.

Du skal være studerende eller ansat på Aarhus Universitet og gerne madglad og madinteresseret, men som minimum skal du gå op i muligheden for at få et godt, veltillavet måltid mad på AU til en fair pris. Vi anmelder både maden og stemningen i kantinen.

Skriv til omnibus@au.dk