Ingen hurragris – men anmelderne fik krølle på halen

To madglade grafiske designere tog på udflugt til Statsbibliotekets kantine på Nordre Ringgade i Aarhus – det viste sig at være hele turen værd. Maden var frisk og velsmagende, kagerne lækre, og så var stemningen i top.

Der var højt humør og glade smagsløg, da to begejstrede grafiske designere kastede sig over Statsbibliotekets kantines buffet. Det var så godt, at selv fotografen måtte hente sig en portion. Foto: Lars Kruse
Foto: Lars Kruse
Foto: Lars Kruse
Foto: Lars Kruse

Anmeldt af: Astrid Reitzel og Nikolai Lander, der er grafiske designere hos Event og Kommunikationsstøtte, Forskning og Eksterne Relationer.

Maden: Det første, der møder os, inden vi træder ind i selve kantinen, er en spiseseddel med ugens menu. Der er to retter hver dag, og de udførlige beskrivelser får allerede mundvandet til at løbe. Siciliansk kalvebryst og barbecuemarinerede grillkøller af gris er på menuen i dag. Der er ingen tvivl – vi prøver begge dele. Vi kan se, at kantinen er med på moden: Man kan betale med MobilePay, og så er der håndsprit ved indgangen. Det tegner allerede godt.

Vi er smaddersultne og klar til at kaste os over den indbydende buffet. Der er et dejligt varieret udvalg med spændende salater. De ser friske ud, og der er ingen tvivl om, at man bruger årstidens råvarer – det kan vi lide. Derudover er deres sandwich pakket i små poser med tydelig datomærkning og beskrivelser af fyldet. Der er også smørrebrød til 12 kroner. Det ser hjemmelavet ud. Deres kolde vand tappes fra kaffemaskinen – det er nu lidt spøjst. På det store kagebord vælger vi en snitte og et stykke af den hjemmelavede rabarbertærte. Ekspedienten fortæller engageret om vores valg.

Sovsen og kartoffelmosen står først for. Begge dele er lækre og cremede og har godt med smag. Mormor har været her på den gode måde.

Maden smager af noget, og der er forskellige konsistenser. Jordskokkerne er sprøde, kalvebrystet er mørt og velsmagende med peberrod på skorpen. De glaserede perleløg smager afsindigt godt. Astrid er fan af humus, og den her er skisme god.

Grillkøllen har fin marinade, men den er lidt anonym og tør – ikke en hurragris, snarere et tilbehør til humus og pesto.

Kagerne har kigget på os længe nok og skal prøves af. Vi får en latte og en kop filterkaffe til – lidt ordinær maskinkaffe og ingen frisk mælk i latten. Astrid er glad for snitten. Den smager godt og fedter ikke. Nikolai udbryder: »Hold kæft, hvor smager rabarbertærten godt.« Eneste anke er, at den godt kunne have lidt flere friske rabarber i.

Prisen: Vi kommer af med 156 kroner for det store festmåltid. Vi fik også en juice og et ekstra stykke kød. Det er selvfølgelig dyrt at gøre hver dag, men det er en fair pris for kvaliteten. Man har også mulighed for at tage mindre tallerkner eller købe et rabatkort.

Stemningen: Der er højt humør og hyggeligt på Statsbiblioteket. Her er en blandet skare af ansatte og studerende. Og så viser kantinen sig at være samlingspunkt for taxachauffører, der åbenlyst kender det meget venlige og engagerede personale.

Konklusion: Det er i den grad en fejl, vi ikke har været her før. Man vil noget med kantinen, og der er masser af smag i den gode mad. Salaterne afspejler kokkens valg og passer til dagens retter. De er friske og velsmagende. Kagerne var også et besøg værd. Vi er ikke i tvivl – der er topkarakterer for både maden og stemningen. Med resterne af snitten går vi glade og mætte tilbage til vores kontor.

 


Karakterskala:

Mad: 1-5 Omnibus-logoer

1: Adr!

2: Frokosten glider kun lige ned

3: Ikke nogen kulinarisk oplevelse, men maden lukker munden på en knurrende mave

4: Glade smagsløg!

5: Mums! Her kommer jeg gerne igen …

Stemning: 1-3 Omnibus-logoer

1: Kedeligt/koldt/overfyldt/mennesketomt

2: Fint nok, men ikke vildt spændende

3: Hyggeligt – gid, at frokostpausen aldrig sluttede!


Er du brødflov, og har du kritiske smagsløg?

Så kan du blive kantineanmelder for en dag for Omnibus.

Du skal være studerende eller ansat på Aarhus Universitet og gerne madglad og madinteresseret, men som minimum skal du gå op i muligheden for at få et godt, veltillavet måltid mad på AU til en fair pris. Vi anmelder både maden og stemningen i kantinen.

Skriv til omnibus@au.dk