”Kemiske Eva kan helt sikkert noget”

Kemisk Kantine. Navnet pirrer måske ikke ligefrem appetitten, men tag ikke fejl. Omnibus’ anmeldere var svært tilfredse med især kantinens salater og småretter.

Både Maria Raahauge og Nine Beier interesserer sig for mad og finder inspiration og opskrifter på blogs, Instagram og Pinterest. Frokosten har de ofte med hjemmefra, mest fordi der ikke rigtig er nogen kantine i nærheden af, hvor de studerer. Det nærmeste madtempel er Storcenter Nord, der blandt andet brillerer med stjerneskud til en tyver om fredagen, men det kan godt blive lidt dyrt i længden at hente sin frokost der som studerende. Foto: Anders Trærup
Foto: Anders Trærup
Foto: Anders Trærup
Foto: Anders Trærup

Anmeldt af: Maria Raahauge og NineBeier, kandidatstuderende på oplevelsesøkonomi

Mad: Vi har hørt godt om Kemiske Eva (kantineleder i Kemisk Kantine, Eva Sillesen, red.) og hendes kulinariske kreationer, så vores forventninger er høje, da vi indtager den store buffet af småretter og salater. Der er også forskellige sandwicher i en montre, men hvad dagens ret er, er derimod sværere at gennemskue.

Det viser sig at være pariserbøf og pasta carbonara. Pariserbøf er normalt ikke vores førstevalg til frokost, men den frister med peberrodscreme, rødbeder, kapers og finthakket løg drysset kunstfærdigt oven på bøffen. Den visuelle oplevelse viser sig at være bedre end smagen, for bøffen mangler krydderi, og brødet er tørt.

Vi smager også på en skefuld pasta carbonara, som er lækker og cremet med sprøde skinkestykker. Men det er de indbydende salater og småretter på buffeten, der for alvor får mundvandet til at løbe. Salaten med kokos og æble er lækker, det samme gælder humusen, laksemoussen med wasabi og de bagte squash med karrycreme og pickles. Havtasken er også fin, men det fremgår ikke klart, at den koster ekstra.

Vi kan ikke få øje på nogen vandhane, så man kan tappe sig et gratis glas vand. Til gengæld er der mange spændende drikkevarer at vælge imellem. Vi skyller frokosten ned med en ’kemisk vand’ og en rabarbersaft.

Ovenpå de kreative og velsmagende salater skuffer kageudvalget lidt. Det er traditionelt og til den tunge side. Vi prøver en kanelsnegl og en chokodrømmekage. Sneglen er godt snasket af remonce og tyk glasur, på den gode måde, forstås. Drømmekagen ser tør ud, men er faktisk o.k. Til at ledsage kagen er der både cappuccino og latte, men vi testede den sorte filterkaffe fra den store kantinekedel med et skvæt frisk mælk. Dejlig stærk og så til bare seks kroner.        

Pris: Vi har ingen anelse om, hvor meget vi har købt for, før vi står ved kassen. Det er irriterende, at priserne ikke er lettere at gennemskue. Pariserbøffen plus lidt pluk fra buffeten, blandt andet den lidt dyre havtaske, og en kemisk vand koster 59 kroner. En skefuld pasta og en tallerken fyldt med salater og småretter samt en rabarbersaft koster 51 kroner. Dertil kommer kage til 10 kroner og en kop kaffe til seks kroner. Til daglig har vi ikke råd til at give 50 kroner for en frokost, men maden er sindssygt lækker, så priserne er faktisk o.k. i forhold til kvaliteten.

Stemning: Da vi besøger kantinen en torsdag kl. 12.20, er den propfyldt. Men vi får plads ved et bord med nogle studerende, der er meget imødekommende. Omgivelserne er ikke så spændende, det er menneskene, der skaber den gode, afslappede og hyggelige stemning. Der er mange fyre i kantinen, så man får opmærksomhed som pige. Det tip er hermed givet videre. Og så er personalet i øvrigt søde og gode til løbende at fylde op på fadene og tjekke maden.

Konklusion: Vi er helt vildt tilfredse med kantinens udvalg. Der er masser af lækker mad at vælge imellem. Det er indbydende anrettet og inspirerende. Kemiske Eva kan helt sikkert noget. Det var en super frokostoplevelse, og vi vil gerne komme igen med vores studiegruppe. Det, der gør, at vi ikke lander på fem kokkehuer, er den lidt kedelige bøf, det tørre brød, de uigennemskuelige priser og det traditionelle kageudvalg. Men kantinen kan klart anbefales.  

 


Karakterskala:

Mad: 1-5 Omnibus-logoer

1: Adr!
2: Frokosten glider kun lige ned
3: Ikke nogen kulinarisk oplevelse, men maden lukker munden på en knurrende mave
4: Glade smagsløg!
5: Mums! Her kommer jeg gerne igen …

Stemning: 1-3 Omnibus-logoer

1: Kedeligt/koldt/overfyldt/mennesketomt
2: Fint nok, men ikke vildt spændende
3: Hyggeligt – gid, at frokostpausen aldrig sluttede!


Er du brødflov, og har du kritiske smagsløg?

Så kan du blive kantineanmelder for en dag for Omnibus. Du skal være studerende eller ansat på Aarhus Universitet og gerne madglad og madinteresseret, men som minimum skal du gå op i muligheden for at få et godt, veltillavet måltid mad på AU til en fair pris. Vi anmelder både maden og stemningen i kantinen.

Skriv til omnibus@au.dk