Omnibus prik

Redaktør for vidensmediet Vid&Sans stopper få måneder efter lanceringen

Søren Schultz Jørgensen stopper som ansvarshavende chefredaktør for vidensmediet Vid&Sans, der udgives af Aarhus Universitetsforlag. Ifølge Søren Schultz Jørgensen skyldes det uenighed om retningen for mediet, der blev lanceret i oktober sidste år.

Søren Schultz Jørgensen stopper som ansvarshavende chefredaktør for vidensmediet Vid&Sans, men fortsætter som konsulent for Aarhus Universitetsforlag. Foto: Aarhus Universitetsforlag

Efter at det nye digitale vidensmedie Vid&Sans har været i luften i knap fire måneder, har ansvarshavende chefredaktør Søren Schultz Jørgensen valgt at forlade posten. Det sker efter gensidig aftale med Carsten Fenger-Grøndahl, der er direktør for Aarhus Universitetsforlag, som udgiver Vid&Sans. 

Ifølge Søren Schultz Jørgensen skyldes hans afgang uenighed om mediets retning.

"Det har været sjovt og lærerigt, og jeg er pivstolt over, hvad jeg har skabt sammen med det dygtige hold. Der har også hele tiden været nogle uenigheder om sigtepunktet i horisonten, og nu, hvor hele infrastrukturen er på plads, skal der vælges retning. Jeg har villet et stramt styret og journalistisk ambitiøst aktuelt forskningsmedie. Forlaget vil i højere grad en linje, hvor indholdet udvikles sammen med forskerne", siger Søren Schultz Jørgensen i en nyhed på Vid&Sans.dk

Anne Engedal er ny chefredaktør

Direktør for Aarhus Universitetsforlag, Carsten Fenger-Grøndahl, siger i samme nyhed:

"Søren har skabt de bedste betingelser for videreudvikling af vores nye medie. Vi skal nu til at skabe masser af indhold til Vid&Sans ved at udnytte hele husets og samarbejdspartneres netværk ind i forskningsverdenen. Vi skal opsuge og omsætte alle de gode historier".

Den opgave lander nu hos den nye chefredaktør, Anne Engedal, der siden 2019 har været direktør for radioproduktionsselskabet Videnslyd A/S, hvis moderselskaber er Aarhus Universitetsforlag og Folkeuniversitetet. Anne Engedal kommer dermed både til at sidde på posten som chefredaktør for Vid&Sans og som direktør for Videnslyd A/S.

Søren Schultz Jørgensen fortsætter som konsulent for Aarhus Universitetsforlag. 

Korrekturlæst af Charlotte Boel