Studenterorganisationer kalder til demonstration mod etårige kandidatuddannelser

Onsdag kl. 17 kalder Studenterrådet og flere andre studenterorganisationer og fagforeninger til demonstration mod regeringens forslag om at gøre op mod halvdelen af kandidatuddannelserne til etårige uddannelser.

Studenterrådet er sammen med en række andre studenterorganisationer arrangør af en demonstration mod etårige kandidatuddannelser. Arkivfoto: Billedet er fra demonstration i forbindelse overenskomstforhandlingerne i 2018, hvor både studerende og ansatte ved AU deltog. Foto: Omnibus

Under sloganet ”Vi er ikke kun det halve værd” opfordrer Studenterrådet ved Aarhus Universitet studerende og medarbejdere til at gå på gaden og protestere mod regeringens udspil om at forkorte op mod halvdelen af kandidatuddannelserne fra de nuværende to år til etårige uddannelser. Et udspil, som Studenterrådet blandt andet frygter vil få konsekvenser for studerendes trivsel og for de studerendes position på arbejdsmarkedet. 

Regeringen vil halvere kandidatlængden for mange af de studerende: Længde er ikke lig med kvalitet

Demonstrationen finder sted onsdag 26. oktober kl. 17 på Rådhuspladsen i Aarhus og bevæger sig herfra til Bispetorv, hvor der vil være taler. Blandt talerne er Studenterrådets forperson Peter Stounbjerg, forperson for Danske Studerendes Fællesråd Julie Lindmann og Olav W. Bertelsen, der er fællesrepræsentant for det akademiske personale ved Aarhus Universitet (VIP og AC-TAP).

Foruden Studenterrådet er demonstrationen arrangeret af Danske Studerendes Fællesråd, DM Studerende, IDA Studerende, DJØF Studerende, De Arkitektstuderendes Råd og DM.

Hvad: Demonstration mod etårige kandidatuddannelser
Hvor: Rådhuspladsen, Aarhus
Hvornår: Onsdag 26. oktober kl. 17-18
Mere info: Læs mere om demonstrationen