Omnibus prik

Genåbning: Fra mandag må AU-ansatte på Sjælland også vende tilbage til universitetet

Fra mandag kan kolleger på Sjælland slutte sig til deres jyske og fynske kolleger og vende tilbage til deres arbejdspladser. Dermed kan alle AU’s medarbejdere møde på universitetet.

Illustration: Louise Thrane Jensen/Det Koloristiske Komplot

Mens medarbejdere ved AU’s afdelinger i Jylland og på Fyn kunne vende tilbage til deres arbejdspladser fra onsdag 27. maj, måtte kollegerne på Sjælland væbne sig med tålmodighed og fortsætte arbejdet fra hjemmekontoret. Det skyldes, at flere har været smittet med coronavirus på Sjælland end i de øvrige dele af landet.  

Men i går besluttede regeringen, at det nu igen er forsvarligt for statsligt, regionalt og kommunalt ansatte på Sjælland at møde op på deres arbejdsplads fra mandag 15. juni. 

Beslutningen kommer efter, at blandt andre flere borgmestre offentligt har undret sig over, at offentligt ansatte på Sjælland fortsat skulle arbejde hjemmefra, alt imens der blev åbnet for, at man kunne svede løs i fitnesscentret og bade i svømmehallen. 

Alle AU-medarbejdere kan vende tilbage

Nu hvor medarbejdere på Sjælland også kan vende tilbage til arbejdspladsen, har alle medarbejdere ved AU mulighed for at vende tilbage til deres arbejdsplads på universitetet. Men det samme gælder ikke for de studerende. Her er det kun udvalgte studerende, der har fået adgang til AU’s bygninger.