Omnibus prik

Nanobar er manifestationen af Minttu

En forkærlighed for Minttu kan på trods af et sterilt rum være nok til at sparke gang i en fest. Men ikke hver fredag. Nanobar er en følelseskold businessbule for det lille fag, men hver anden uge varmer de stedet op på forhånd og åbner dørene til fest.

ANMELDELSE: Nanobar

Anmeldt 12. maj 2022 (sen eftermiddag)

Nanobar

Fredagsbar for iNANO og nanosciencestuderende.

Hvor: Gustav Wieds Vej 14

Facebook: https://www.facebook.com/Nanobaren/

Åbningstider: Lukker enten kl. 22.00 ved almindelig fredagsbar eller kl. 02.00 ved fest

Særkende: Minttu-shots

Priser:
Flaskeøl 10 kr.
Fadøl 15 kr.
Minttu-shot 5 kr.


Plus:

  • Minttu
  • Gode priser
  • Masser af aktiviteter (bob, beer pong, bordfodbold, brætspil)
  • Stort lokale (oplagt stop for fredagsbarcrawl på udvalgte fredage efter kl. 21)

Minus:

  • Stort lokale
  • Den gode stemning tilskrives barpersonalet og barens få gæster og IKKE omgivelserne

Det virker ikke som et tilfælde, at Nanobar har Minttu-shots som signaturdrink. Baren minder om 'The legendary mint shot from Finland'; kyniskklar og ren og lige så hyggelig og lun som pebermynte. De hvide vægge, de store vinduer og metallet matcher en blå skjorte, men gør de få grønne planter til fremmedlegemer. Lokalet i Nanobar er enormt. Særligt taget i betragtning, at der er 16 optagne studerende om året, fylder rummet en med samme overfriske følelse af luft, som når man drikker pebermynteshottet.

To af langbordene lader sig ikke kue. Det ene langbord spiller et – for de ikke-introducerede – ukendt spil. Det andet langbord sætter sig ned efter at have spillet beer pong og skåler i snaps: haps, haps, haps, nu skal de have snaps. Eller Minttu?

På trods af den sterile indretning er der muligheder i rummet. Der er langborde, som er lange nok til, at to grupper ved et uheld kan falde i snak, to sofakroge, plads til et dansegulv og aktiviteter som brætspil, bob, beer pong og bordfodbold.

Temaet i dag er – ifølge Facebook – Rusbar, men spredt med sparsommelig hånd hænger Tommy og Rasmus Seebachs udskårne ansigter på væggene. Bartenderne bærer samme masker, og de udhulede, tomme øjne er mildest talt uhyggelige, men barens venlige service og udtalte ode til Minttu kontrasterer det karakterløse, og sådan må det være med Nanobar.

(Da vi var der, blev der i modsatte ende af lokalet afholdt en ph.d.-reception. Anmeldelsen baserer vi udelukkende på fredagsbarens lokale og fredagsbarens gæster.)

Hvad siger stamgæsterne om baren?

Sofus Brahe studerer nanoscience:

”Grunden til, at jeg godt kan lide Nano, er, at der ikke er så mange mennesker. Der er ikke så proppet. Det kan være svært at spille beer pong på andre fredagsbarer. Her tager du et bord, og det kører bare. Det er hyggeligt.”

Et godt barminde

”I sidste uge var der fødselsdagsfest med floor. Hvis der er fest, er der floor og fuld hammer, men ellers er det bare hyggeligt. Folk spiller en masse spil. Her på Nano er vi meget få, så de fleste kender hinanden.”

Hvad siger baren?

’Barfar’ Mathias Feldborg Mortensen fra nanoscience:

”Det er en meget hyggelig, lille fredagsbar. Vores specialitet er Minttu-shots hver fredag. Normalt er det et forfest-sted, men vi har også nogle rigtige fester: grønfest, bestyrelsesfest, fødselsdagsfester. Det er for at dyrke vores eget miljø. Der er spisning, vin, formanden holder en tale, og så åbner dørene klokken 21. Det er et fedt sted at komme til, hvis der er fest-fest. Til de fester er der dance floor, og der kan folk godt lide at komme.”


SÅDAN GØR VI:

Vi sender to anmeldere afsted, som først opholder sig i baren i noget tid uden at give sig til kende for at få indtryk af stemningen i baren og faciliteterne.

Da en fredagsbar typisk vil ændre karakter fra eftermiddag til aften, giver vi os til kende og taler med bargæster og barpersonale for at få indtryk af, hvordan baren typisk vil udvikle sig, og hvad man fra barens side forsøger at opnå.

Vi giver ikke karakter på en skala. Fredagsbarerne på AU er meget forskellige og kan derfor være svære at sammenligne og bedømme på den samme skala. Vi opsummerer i stedet vores anmeldelse i plus og minus.