Omnibus prik

Ny facebookgruppe samler AU-initiativer, der støtter Ukraine

Aarhus Universitet har oprettet en gruppe på Facebook, hvor medarbejdere og studerende kan dele initiativer, der støtter Ukraine.

Foto: Uffe Amelung Fredens

Flere medarbejdere og studerende har de seneste uger taget initiativer, der på forskellig vis har til formål at støtte Ukraine eller skaffe hjælp til de, der på forskellig vis bliver ramt af krigen i Ukraine.

Flere har også bedt AU om hjælp til at udbrede kendskabet til initiativerne, og det får nu universitetet til at oprette en offentlig gruppe på Facebook, hvor studerende og medarbejdere som privatpersoner kan dele initiativer og information med det formål at hjælpe det ukrainske folk.

"Denne gruppe er skabt, for at der er et sted at dele de gode initiativer. Alle studerende og medarbejdere er velkomne til at dele deres initiativ i denne gruppe – som vi holder åben, så længe det er nødvendigt. Lad os håbe, at det ikke varer længe!" står der på siden. 

I skrivende stund har gruppen 605 medlemmer. 

I gruppen opfordrer AU til at udvise respekt for alle, "uanset hvor de stammer fra", ligesom universitetet frabeder sig holdningstilkendegivelser om Ruslands præsident i gruppen:

"Vi synes også, Putin er en skidt karl, men det er ikke her, vi diskuterer det", står der i gruppens community-regler.