Per Dahl: ”Medarbejderne betaler prisen for dårlig ledelse”

Forud for dagens forhandlinger mellem ledelse og fællestillidsrepræsentanter udtrykker fællestillidsrepræsentant Per Dahl bekymring over ledelsen, som han mener, har udvist dårlig ledelse.

Fællestillidsrepræsentant Per Dahl. Foto: Anders Trærup

At bestyrelsen valgte at overhøre fællestillidsrepræsentanternes opfordring til at strække besparelserne over endnu et år har vakt skuffelse og bekymring hos fællestillidsrepræsentant for det videnskabelige personale, Per Dahl.

Ledelsen bærer ansvaret for den situation, som AU befinder sig i nu, fordi ledelsen ikke har reageret i rette tid.

”Den situation, vi befinder os i nu, er resultatet af, at ledelsen ikke har gennemført sikker ledelse af den administrative forandringsproces. Desuden har den ikke evnet at styre udviklingen i de omkostninger, som omstillingen førte med sig. Og sidst har ledelsen bevidst tilsidesat Finansministeriets krav om besparelser på administration. Budgetkravet er ikke blevet håndteret i rette tid, og det bliver medarbejderne, der betaler regningen,” siger Per Dahl.

Bekymring, resignation og vrede

Situationen bliver bestemt ikke bedre af, at ledelsen ikke løbende har etableret en pulje til strategiske satsninger, så det økonomiske råderum nu skal skaffes via yderligere besparelser, mener Per Dahl.

”Ledelsen vækker bekymring. Især fordi det også er den, der nu skal stå for at gennemføre besparelser. Medarbejderne er ikke trygge ved det og giver udtryk for resignation og vrede,” siger fællestillidsrepræsentanten.

Vanskeligt at fastholde sikker drift og niveauet for undervisningen

Men medarbejderne bliver ikke de eneste, der kommer til at mærke besparelserne.

”Det bliver meget vanskeligt at gennemføre besparelserne og samtidig opnå driftssikkerhed, og det bliver også meget vanskeligt at fastholde niveauet for undervisningen,” siger Per Dahl.

Fællestillidsrepræsentanterne forhandler lige nu med ledelsen om at sikre ordentlige fratrædelsesordninger til de medarbejdere, som skal afskediges som følge af de store besparelser på AU.

”Forhåbentlig får vi forhandlet os til væsentlig bedre ordninger end det udspil, ledelsen kom med i HSU,” lyder det fra Per Dahl.

Forhandlingerne fortsætter i eftermiddag.