Foreninger på AU

Der findes et mylder af studenterdrevne foreninger på AU – med fokus på bl.a. sport, film, vin, politik, fest, lystfiskeri og foredrag:

Vild med det grønne

Der er flere muligheder for at nyde naturen og rode i jorden på AU:

 • AU Garden: Fælleshave med fokus på social gardening, hvor medarbejdere og studerende kan afprøve bæredygtige tiltag. 
 • Greenshare Garden: Fælleshave ved AU, hvor man som medlem kan leje et lille jordlod og dyrke blomster og grøntsager 
 • Fuldt Flor: Lille, vild oase i den ellers velfriserede Universitetspark. Her får vilde blomster lov at brede sig, og det trækker masser af insekter til. Hæng ud og nyd naturen i byen.
 • Natur i Uniparken: Facebookgruppe hvor biologer og naturentusiaster deler oplevelser og arter spottet i Universitetsparken
 • #AUSustainability: Facebookgruppe for medarbejdere og studerende med interesse for bæredygtighed

Uni er SÅ meget mere end forelæsninger og eksamener

Foto: Lars Kruse/AU Foto

Kort over fredagsbarer på AU

Zoom ud for at se fredagsbarerne på AU's campus i Herning og Emdrup

Zoom ind for bedre overblik over barerne på AU's campus i Aarhus

Har vi overset en fredagsbar? Send en mail med barens navn og adresse til omnibus@au.dk

Zoom ud for at se fredagsbarerne på AU's campus i Herning og Emdrup

Zoom ind for bedre overblik over barerne på AU's campus i Aarhus

Har vi overset en fredagsbar? Send en mail med barens navn og adresse til omnibus@au.dk

Sæt kryds i kalenderen

Der foregår en masse på AU – her er et udpluk af nogle af de tilbagevendende events:

 • Kapsejladsen - Kampen om det gyldne bækken: Nogle vil kalde det en forvokset ølstafet eller en regatta på promiller. Men Kapsejladsen er med op mod 30.000 tilskuere Nordeuropas største studenterdrevne begivenhed og finder hvert forår sted i Universitetsparken. I år blev Kapsejladsen dog afholdt uden tilskuere pga. corona. 
 • Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag: Hvert år i forbindelse med AU's årsfest i midten september inviterer Studenterrådet  og Aarhus Universitets-Sport (AUS) alle studerende på videregående uddannelser i Aarhus til fest i Universitetsparken med sportsturneringer og livemusik. I år er festen desværre aflyst pga. corona. 
 • Aarhus Symposium: Et studenterdrevent symposium, som holdes hvert efterår under mottoet: "connecting leaders of today with leaders of tomorrow". Gennem årene har mange prominente topchefer gæstet Aarhus Symposium. I år holdes Aarhus Symposium 6. november. 
 • Club klub: Studenterlauget står sammen med fredagsbaren Klubben hvert år bag den gedigne fest Club Klub med liveoptrædener af solide navne. I år skulle L.O.C. og Citybois have spillet, men festen blev aflyst pga. corona. 
 • Studiemessen: Studenterrådet holder hvert år en studiemesse i forbindelse med studiestarten. Over tre dage kan studerende svælge i gode tilbud og gratis gaver. I år er Studiemessen udskudt pga. corona.
 • TÅGEKAMMERETs luciaoptog: Luciadag er ifølge festforeningen på det naturvidenskabelige fakultet, TÅGEKAMMERET, en virkelig god undskyldning for at gå i kjole og synge falsk. Og det gør de så på Institut for Fysik og Astronomi i Aarhus. Det kulminerer, når yndighederne fra TÅGEKAMMERET defilerer ind på ledelsesgangen, hvor rektor ynder at slutte sig til optoget. Se fotoreportage fra et tidligere optog.