Sådan gør vi

Vi sender to anmeldere afsted, som først opholder sig i baren i noget tid uden at give sig til kende for at få indtryk af stemningen i baren og faciliteterne.

Da en fredagsbar typisk vil ændre karakter fra eftermiddag til aften, giver vi os efter noget tid til kende og taler med bargæster og barpersonale for at få indtryk af, hvordan baren typisk vil udvikle sig, og hvad man fra barens side forsøger at opnå.

Vi giver ikke karakter på en skala. Fredagsbarerne på AU er meget forskellige og kan derfor være svære at sammenligne og bedømme på den samme skala. Vi opsummerer i stedet vores anmeldelse i plus og minus.

Omnibus anmelder fredagsbarer

Fredagsbar.dk

Som et par yndlingsjeans – Fredagsbar.dk prøver ikke for hårdt

Øllene er kolde og billige, bordene er lange, og bag baren kan et gyldent dameben geare promillen op. De helt basale rammer for en god fredagsbar er til stede i Fredagsbar.dk, hvor stemningen er uprætentiøs.

Nanobar

Nanobar er manifestationen af Minttu

En forkærlighed for Minttu kan på trods af et sterilt rum være nok til at sparke gang i en fest. Men ikke hver fredag. Nanobar er en følelseskold businessbule for det lille fag, men hver anden uge varmer de stedet op på forhånd og åbner dørene til fest.

Katrines Kælder

I Katrines Kælder ulmer skub-til-taget-festen – også på en stille og rolig dag

Den festlige stemning i Katrines Kælder er uundgåelig. Fredagsbaren er kendetegnet ved ingeniørtematisk udsmykning af væggene, et stort udvalg med mængderabat og festlig stemning – selv i et overbelyst, klasselokalelignende rum uden musik er det svært ikke at lade sig rive med.

Kalkulerbar

Kalkulerbar er en belejlig, interimistisk fredagsbar – men du bliver ikke hængende

Kalkulerbar er ikke en intimt placeret fredagsbar med høj stemmeføring og floor, men derimod en rolig bar i en gennemgangshal med store vinduespartier. Den interimistiske bar byder på brætspil og billige shots i baren – og er et godt sted at begynde sin aften.

FRED

FRED langer lussinger over disken

Historisk fredagsbar er ikke et startsted; den peaker efter sigende først senere på aftenen. Men bartenderne holder sig i peak condition med lussinger. Det lille rum med historiske koryfæer på væggene er let at finde sig til rette i, men svært at klemme sig igennem, når det er fyldt.

Kort over fredagsbarer på AU