Omnibus prik

Omnibus anmelder fredagsbarer

SÅDAN GØR VI

Vi sender to anmeldere afsted, som først opholder sig i baren i noget tid uden at give sig til kende for at få indtryk af stemningen i baren og faciliteterne.

Da en fredagsbar typisk vil ændre karakter fra eftermiddag til aften, giver vi os efter noget tid til kende og taler med bargæster og barpersonale for at få indtryk af, hvordan baren typisk vil udvikle sig, og hvad man fra barens side forsøger at opnå.

Vi giver ikke karakter på en skala. Fredagsbarerne på AU er meget forskellige og kan derfor være svære at sammenligne og bedømme på den samme skala. Vi opsummerer i stedet vores anmeldelse i plus og minus.

Læs vores anmeldelser her

ANMELDELSE: EN STILLE AFTEN I HADDOKKS SVARER TIL EN FULLBLOWN AFTEN PÅ MANGE ANDRE FREDAGSBARER

Hos fredagsbaren for maskinmesteruddannelsen, bygningsdesign og maskiningeniørerne på Navitas er energiniveauet højt allerede ved åbningstid. Med koncepter som kvadratmeterøl, meterøl og turbobreezerkonkurrence med bartenderne er du med garanti sikret at få en på opleveren, mens solen stadig er oppe.


ANMELDELSE: SYMPOSION SERVERER UORTODOKSE DRINKS I KLASSISKE OMGIVELSER

Fredagsbaren for klassiske studier er lige netop det – helt klassisk. Der er lyst, der er svalt, og der er lagt op til spændende samtaler over en kold øl. Men er du til dansegulv, må du over til naboen.


ANMELDELSE: PANTA REI GIVER DIG KOMPROMISLØS BODEGA-ÅND OPPE I SKYERNE

I fredagsbaren for filosofi og idéhistorie er det ikke kun samtalerne, der bevæger sig i et højere luftlag. Baren er nemlig placeret på femte sal, men priserne er heldigvis meget jordnære.


I Die Rote Zone kan du få smooth jazz og en iskold Blå Thor. Hvis du altså kan finde baren…

Der er specialøl på køl og behagelig baggrundsmusik hos Die Rote Zone. Fredagsbaren for molekylærbiologi ligger i Universitetsbyen, og selvom den lille loungebar kan være svær at finde, er det bestemt værd at gøre et forsøg.


I Alkymia kan du få ethanol i alle afskygninger til langt ud på natten

Alkymia er et populært stop på fredagsbarcrawls, for baren har prioriteret siddepladser og beerpong over et larmende dansegulv. Med en beliggenhed midt i Universitetsparken behøver baren ikke at imponere med prangende pynt (og gør det heller ikke …), men det bugnende barkort er til gengæld pænt imponerende.


I Theos Bar bliver stemningen først for alvor ukristelig efter mørkets frembrud

Theos Bar i Nobelparken er berygtet for sine gennemførte temafester og sit svedige dansegulv. Og baren har fundet det nødvendigt med skilte, der venligst beder gæsterne undlade at hoppe ud ad vinduet. Men kommer man en sen eftermiddag uden tema eller floor, er det mere vanskeligt at føle sig ledt i fredagsfordærv.


Broca’s Bodega byder på bas, beer pong og billige bajere

Beder du om et cog-shot på Broca’s Bodega, er prisen og procenterne det eneste, du kan være sikker på. Fredagsbaren, som i fredags var pyntet med robotter og elektronikudstyr, er bedst at ramme efter klokken 20. For hvis du kommer først på aftenen, er stemningen cirka lige så indforstået som barens navn.


FRED langer lussinger over disken

Historisk fredagsbar er ikke et startsted; den peaker efter sigende først senere på aftenen. Men bartenderne holder sig i peak condition med lussinger. Det lille rum med historiske koryfæer på væggene er let at finde sig til rette i, men svært at klemme sig igennem, når det er fyldt.


Kalkulerbar er en belejlig, interimistisk fredagsbar – men du bliver ikke hængende

Kalkulerbar er ikke en intimt placeret fredagsbar med høj stemmeføring og floor, men derimod en rolig bar i en gennemgangshal med store vinduespartier. Den interimistiske bar byder på brætspil og billige shots i baren – og er et godt sted at begynde sin aften.


Nanobar er manifestationen af Minttu

En forkærlighed for Minttu kan på trods af et sterilt rum være nok til at sparke gang i en fest. Men ikke hver fredag. Nanobar er en følelseskold businessbule for det lille fag, men hver anden uge varmer de stedet op på forhånd og åbner dørene til fest.

I Katrines Kælder ulmer skub-til-taget-festen – også på en stille og rolig dag

Den festlige stemning i Katrines Kælder er uundgåelig. Fredagsbaren er kendetegnet ved ingeniørtematisk udsmykning af væggene, et stort udvalg med mængderabat og festlig stemning – selv i et overbelyst, klasselokalelignende rum uden musik er det svært ikke at lade sig rive med.


Som et par yndlingsjeans – Fredagsbar.dk prøver ikke for hårdt

Øllene er kolde og billige, bordene er lange, og bag baren kan et gyldent dameben geare promillen op. De helt basale rammer for en god fredagsbar er til stede i Fredagsbar.dk, hvor stemningen er uprætentiøs.

Kort over fredagsbarer på AU