Vis mig dit kontor – Anna Louise Dolan Plaskett

Anna Louise Dolan Plaskett er teamleder for Arts’ ph.d.-administration og medlem af AU’s bestyrelse. Og så er hun gennemnørdet fan af tv-serien Robin of Sherwood. Og ja, hun har danset med hovedrolleindehaveren Jason Connery. Ja, hans far hedder Sean.

Anna Louise Dolan Plaskett er teamleder for ph.d.-administrationen på Arts og har kontor på Tåsingegade i Aarhus med udsigt til Universitetets gule bygninger på den anden side af Ringgaden. Foto: Melissa Bach Yildirim

Hvad ligger der på dit skrivebord lige nu? 

”Der ligger ikke så meget, og det er ret standard, at det ser sådan ud. Jeg har det godt med enkelthed og struktur, og meget af det, jeg arbejder med, er digitalt.”

Foto: Melissa Bach Yildirim

Anne Louise Dolan Plaskett peger på sin opslagstavle, hvor der ud over en masse lister og en enkelt børnetegning også hænger et print fra netavisen Altingets populære tegneserie ’Embedsværftet’. Tegneserien er en satire over den danske udlændingelov, som har kostet flere udenlandske forskere bøder for ulovlig bibeskæftigelse, når de for eksempel har fungeret som censorer eller eksterne bedømmere. En sag, som er mere til at græde end grine over, mener Anna Louise Dolan Plaskett.

”Vi har et værre hyr med de regler. Det er et krav, at en andel af de eksterne bedømmere af ph.d.-afhandlinger, vi henter ind, skal være internationale. Og vi er nødt til at spørge alle bedømmere udenfor AU og med ansættelse på andre institutioner til deres statsborgerskab for at sikre os, at vi ikke kommer i karambolage med reglerne i forhold til bibeskæftigelse. Det giver en masse ekstra arbejde, og jeg synes også, det er pinligt og uværdigt.”

Foto: Melissa Bach Yildirim

Ellers er Anna Louise Dolan Plaskett og hendes kolleger lige nu travlt optaget af at indskrive nye ph.d.-studerende og arrangere velkomster i Emdrup og Aarhus. 

”Vi har behandlet deres sager i månedsvis og korresponderet med dem på mail, og så er det fantastisk endelig at møde dem personligt ved velkomsterne.”

Hvilken ting på dit kontor fortæller mest om dig?

”Det er nok min musemåtte og min kop med billeder fra 80’er tv-serien ’Robin of Sherwood’. Serien bygger på Robin Hood og foregår i et middelalderunivers. Da jeg så den, åbnede der sig en helt ny verden, og jeg har dyrket serien på hobbyplan lige siden. Jeg tager på konferencer i Wales, hvor vi er en 200-300 fans, som mødes med tv-producere og skuespillere. Og vi nørder for vildt igennem på Facebook. Min datter er også passioneret fan, hun går i 3.g nu, og det er fedt at være sammen om.”

Foto: Melissa Bach Yildirim

Anna Louise Dolan Plaskett får da også lige nævnt i en parentesbemærkning, at både hun og datteren har mødt og danset med hovedrolleindehaveren Jason Connery. Og ja, det er Sean Connerys søn. 

Hvad er det, der fænger dig ved serien?

”Det er ånden, fællesskabet og varmen i serien. Det er kampen mod systemet. Kampen for dem, der er undertrykte. Og kampen for retfærdighed.”

Hvis kontoret pludselig brændte, hvad ville du så redde?

”Mine billeder af mine børn. De er det vigtigste i livet.”

Foto: Melissa Bach Yildirim

Anna Louise Dolan Plasketts døtre er 19 og 14 år. Et faktum, der ikke umiddelbart afspejler sig i billederne.

”Jeg ved godt, at billederne ikke er helt up to date. Det er der også flere af min kolleger, der påpeger.”

Anna Louise Dolan Plaskett vender sig mod sin bogreol.

”De her er nu også ret vigtige for mig,” siger hun og lægger Lov om offentlighed i forvaltningen og Grundloven på bordet. Begge eksemplarer er forsynet med håndskrevne noter på forsiden.

Foto: Melissa Bach Yildirim

Hvorfor er de to love vigtige for dig at have ved hånden?

”Jeg kan godt lide at tage dem frem og orientere mig i dem jævnligt. Det synes jeg, man bør, når man arbejder med forvaltning. Jeg har en stærk retfærdighedssans og finder det vigtigt, at vi forvalter så korrekt som muligt og ud fra et ligebehandlingsprincip. Men det er svært, for der er mange synspunkter og holdninger i en sag.”

Hvad er det, der er svært i den forbindelse?

”Når vi får en anmodning om et eller andet, er det ikke sikkert, at parten, der henvender sig, ved, at der gælder love og regler på området. Men vi er sat i verden for at overholde de love og regler, og de sætter en begrænsning for, hvad vi kan gøre. Der er ikke noget personligt i det. Det er noget, jeg er meget bevidst om og altid reflekterer over. Det bliver man nødt til som sagsbehandler.”

Hvad med Grundloven, hvorfor er den vigtig for dig?

”Grundloven er jo fundamentet. Det er er ikke en lov, jeg bruger dagligt, men jeg kan godt lide at kende strukturen i reglerne og vide, hvor på den juridiske trappe vi befinder os.”

Du er også medarbejderrepræsentant i AU’s bestyrelse – kan det ses på dit kontor?

”Nej, ikke rigtigt. Jo, der ligger et notat på mit skrivebord lige nu, men ellers er det meste af mit bestyrelsesmateriale digitalt.”

Delfinnøgleringen har fulgt Anna Louise Dolan Plaskett, siden hun begyndte på AU i 2002. ”Jeg vandt den i en julepakkeleg, da jeg var elev hos Aarhus Universitetsforlag. Siden kom jeg til Historie og var på instituttet indtil 2011, hvor jeg i forbindelse med Den Faglige Udviklingsproces blev flyttet til centraladministrationen. Det var ekstremt frustrerende dengang, fordi der skulle ske så meget på én gang. Og det tog en del år at falde til ro i organisationen. Men jeg synes, jeg er endt et godt sted med gode faglige udfordringer.” Foto: Melissa Bach Yildirim   

Hvor meget fylder bestyrelsesarbejdet i din hverdag?

”Det fylder noget, altså der er en seks-syv møder om året, heriblandt et bestyrelsesseminar, og de kræver forberedelse. Og meget af det, der sker i bestyrelsen, følger jeg op på ved at tale med baglandet, og her tænker jeg for eksempel på TR-klubber og generelt ved besøg i forskellige afdelinger og enheder.”

”Det er specielt at sidde som medarbejder i bestyrelsen. For som medarbejder er man nede i materien, men i bestyrelsen befinder vi os helt oppe i helikopteren på det strategiske plan. Det tager tid at finde sig til rette i.”

”Jeg har ikke selv valgt kunsten på væggene, men jeg skulle have et eller andet op for at gøre noget ved akustikken.” Foto: Melissa Bach Yildirim

Hvad med den fortrolige viden, du får i kraft af dit bestyrelsesarbejde, er det svært at skulle holde den for dig selv?

”Nej, for det har jeg også været vant til som fællestillidsrepræsentant.”

Anna Louise Dolan Plaskett er ikke længere tillidsvalgt og har ikke været det siden 2012.

”Jeg tror ikke, det er hensigtsmæssigt at have begge kasketter på samtidig. Det ville være svært at skulle varetage kollegernes interesse, samtidig med at man også skal være med til at træffe beslutninger på et strategisk plan.”

Foto: Melissa Bach Yildirim

Når jeg går, hvad skal du så i gang med?

”Jeg skal organisere en hulens masse møder. Vi har jo haft valg til ph.d.-udvalg her i efteråret, hvor der er blevet skiftet ud i medlemmerne. Så jeg skal til at indkalde til møder for hele 2018, og det er lidt af et puslespil at få til at gå op. Jeg skal også i gang med at planlægge 25-års jubilæum for min kollega Bettina Acthon, og det glæder jeg mig til.”